Le Figaro: Az Európai Bizottság nem támogatja a határkerítések közösségi finanszírozását

2022. február 16. 10:45

A francia lap szerint egy tucat állam támogatná a határkerítések EU általi finanszírozását, de Ursula Von Der Leyen, a Bizottság elnöke határozottan ellenezte ezt.

2022. február 16. 10:45
null

A Le Figaro az EU-ban épült határkerítések közösségi finanszírozási lehetőségeiről cikkezett. Idézte Éric Zemmourt, a francia Reconquête mozgalom elnökjelöltjét, aki úgy fogalmazott, hogy „azok az országok, amelyek Magyarországhoz hasonló falat építettek, azok védik az európai civilizációt”. Nem Magyarország az egyetlen ország, amely úgy döntött, hogy kerítést emel határán, hiszen 2021-ben Lengyelország a lengyel-belorusz határon, Görögország pedig a görög-török határon építkezett. A lengyelországi vagy magyarországi kerítés nem képezte finanszírozás tárgyát.

Tavaly októberben egy tucat állam tudatta a Bizottsággal, hogy támogatná a határkerítések EU általi finanszírozását. Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország és Szlovákia felvetése azonban határozott elutasításra talált: Ursula Von Der Leyen, a Bizottság elnöke határozottan ellenezte ezt.

(Fotó: Határkerítés Mórahalomnál, MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. február 16. 17:20
Ursulának ebben nincs döntési joga. Az EB eleve nem döntéshozatali testület, hanem csak a más döntéshozók döntéseinek végrahajtását ellenőrizhetik.
Muki46
2022. február 16. 13:26
Von der Leyentől nem is vár mást az ember. Ócska liberálbolsevista ribanc.
ato boldizsár
2022. február 16. 12:38
Persze, hogy nem, hiszen az EB-nek éppen Afrika és Közel-Kelet Európába telepítése a feladata, a kerítés meg ebből a szempontból nem túl praktikus.
garabonciás
2022. február 16. 12:24
Meg kell kérdezni, hogy mennyit kérnek akkor belőlük, és darabra leszállítani minden hónapban. Mi azokat pedig jogtalan határátlépőknek könyveljük el, hogy nehogy eus állampolgárként visszajöjjön... (Álmodik a nyomor, tudom. Még egy nyomorult befizetést sem merünk visszatartani, nem úgy, mint a lengyelek. Picik vagyunk, jobb a fal mellett meghúzódni, tudom.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!