Leszbikus párra támadt egy férfi Erzsébetvárosban

2022. február 16. 10:47

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hangosan szidalmazott két, egymást átkarolva sétáló nőt, majd egyiküket meg is lökte – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

2022. február 16. 10:47
null

A vádirat szerint a 44 éves férfi tavaly július 28-án este Budapesten, az Izabella utca és az Andrássy út sarkán meglátott két nőt, akik „szexuális irányultságukat nyíltan felvállalva, egymást átkarolva sétáltak”. A vádlott a sértetteket szexuális irányultságuk miatt hangosan szidalmazni kezdte, trágár szavakat használva kiabálta nekik, hogy menjenek át az út túloldalára. Ezután az egyik nőt hátulról, a vállánál meglökte, ennek következtében a sértettek az út szélén parkoló kocsik közé sodródtak.    

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 44 éves férfit közösség tagja elleni kétrendbeli erőszak bűntettével vádolja

– amit az egyik sértett sérelmére bántalmazással követett el –, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A közösség elleni erőszakot a törvény súlyosan bünteti: a bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha az elkövető a sértett valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása – így köztük szexuális irányultsága – miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy a sértettben riadalmat keltsen. Még súlyosabban, 1-5 év szabadságvesztéssel büntetendő az, aki ilyen indíttatásból a sértettet bántalmazza is – jelezték az ügyészségi közleményben.

(MTI)

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. május 03. 08:04
Miert provokalnak?
formaegy
2022. február 19. 10:02
Sajnos annyit kap, mint egy normális emberért.
Romentumos Gyurcsányjugend
2022. február 17. 09:25
levágták a fejüket a muszlimok?
youngboy
2022. február 16. 18:03
Én nem lökdöstem volna a két buzit. Sajnos azonban jó esély lett volna arra, hogy elhányom magam. Remélem, nem csuknak ezért börtönbe. Egyszerű fiziológiai hatásról van szó, felfordul a gyomrom, ha ilyet látok vagy ilyet mutogatnak nekem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!