Minden magyar állampolgárt egyenlőképpen megilleti a választásokon való részvétel lehetősége

2022. február 11. 12:54

Sajnos a valóságban ez nem így működik.

2022. február 11. 12:54
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„TEGYÜNK AZ EGYENLŐTLEN ESÉLYEK ELLEN!

Ha egy valamiben tántoríthatatlan vagyok az az, hogy hiszem, minden magyar állampolgárt egyenlőképpen megilleti a választásokon való részvétel lehetősége. Sajnos a valóságban ez nem így működik. A Fidesz által kreált választási rendszer nem nyújt egyenlő feltételeket sok külföldön tartózkodó honfitársunknak. A távolságok miatt vannak, akik csak nagy nehézségek, komoly időbeli és anyagi ráfordítás árán tudnak eljutni oda, ahol hivatalosan szavazhatnak. Olyan elvárásoknak kellene megfelelnie a külföldön élő magyaroknak, amelyek igazságtalanná, egyenlőtlenné teszik a szavazást.

Ez az igazságtalanság csak a döntéshozói akaraton múlik. A Fidesz döntése, hogy nem teszi lehetővé a levélszavazást, de még több külföldi szavazókör létrehozását sem. Nem elég, hogy sokan ellehetetlenülnek a jelenlegi rendszerben és ezért külföldre vándorolnak egy jobb élet reményében tanulás vagy munka miatt, még a legalapvetőbb állampolgári joguk gyakorlását is megnehezíti a jelenlegi hatalom.

A Diaspora Aid civil szervezet egy szuper gyűjtést kezdett el pont ennek a méltánytalan helyzetnek az ellensúlyozására. Céljuk, hogy segítsenek a külföldön élő magyaroknak eljutni a szavazás helyszínére áprilisban.

Mi, a Momentummal kezdetek óta minden magyart képviselni szeretnénk országhatároktól függetlenül. Nem véletlenül van kiterjedt alapszervezeti hálózatunk szerte Európában, nem véletlen, hogy volt kit meglátogatnom legutóbb a nyári európai körutamon. A Diaspora Aid kezdeményezése ezért kiemelten fontos nekünk, és személy szerint nekem is.

Ne hagyjuk, hogy a külföldön élő magyaroknak sérüljön a szavazási lehetőségük! Ha a kormány nem segít saját állampolgárainak a szavazásban, tegyünk érte mi, önerőből!”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. február 15. 14:27
Mennyi kígyó kígyózik a képen...
Járványfigyelő
2022. február 13. 09:31
Andriska akkor én itt Rákospalotán szeretnék levélben szavazni, mert megillet az egyenlőség. Na?
Zozi
2022. február 12. 08:42
Az érthetőség kedvéért, a legtöbben a Gyurcsányi megszorítások miatt menekültek külföldre. Még Fletó Bajnaival mondattal ki, hogy az általa elqurt gazdaságot, fájdalmas lessz visszahozni. Akkor szűntek még munkahelyek, adósodtak el nyakig magyarok. Gyurcsányt idézve "El lehet innen menni!" Atombarom Fekagyőr meg azt sem tudja, milyen rendezvényen van.
formaegy
2022. február 12. 01:01
Húzd már le magad a wc-n te parazita állat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!