Pedagógus szakszervezetek: március 16-tól ne küldjék iskolába a gyerekeket!

2022. február 16. 18:34

„Ezzel tudnak segíteni bennünket” – tette hozzá Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviseletében.

2022. február 16. 18:34
null

Ma ismét sztrájktárgyaláson vettek részt a pedagógus-szakszervezetek képviselői az Emberi Erőforrások Minisztériumában – olvasható az indexen. Nem született döntés arról, hogy milyen módon emelik a tanárok bérét és hogy ezzel párhuzamosan milyen módon csökkentik a terheket. A következő, márciusra tervezett sztrájk idején nyújtott minimális szolgáltatásokról sem sikerült megegyezni, így az érdekvédők bírósághoz fordulnak annak érdekében, hogy a tavaszi munkabeszüntetés mindenképpen jogszerű legyen.

„Mindig azt hisszük, hogy a következő tárgyaláson történik valami pozitív, de ez a mai borzalmasabb volt, mint az összes korábbi, elképesztő az a cinizmus, amit tapasztalunk” – kezdte az Emmi épülete előtt Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, utalva arra, hogy a kormány már kész tényként kezelte a tavaszi sztrájk még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó részleteit. Arra hivatkozva tettek így, hogy a szabályokat múlt héten rendeletben rögzítették.

Mit is bohóckodunk? Mit is csatázunk akkor órákon át, ha már a fejünk fölött döntöttek?

– tette fel a kérdést Szabó Zsuzsa, kiemelve, hogy március 16-án lesz sztrájk, ugyanis „van miért küzdeniük”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének részéről Nagy Erzsébet elmondta: a tárgyaláson szóba került a kötelező oltás kérdése, ami miatt hamarosan újabb kollégák esnek ki a rendszerből, mivel lejárnak a korábban kiadott orvosi igazolások és miniszteri mentesítések.

„Sajnos ebben a kérdésben sem jutottunk előrébb, de a bérek és a terhek csökkentése is marad a régi. Utóbbi esetében visszatérünk az eredeti követelésünkhöz, továbbra is azt szeretnénk, hogy 22 óra legyen a maximális kötelező óraszám a pedagógus-munkakörben dolgozóknak” – emelte ki Nagy Erzsébet. Hozzátette:

Kérjük, hogy készüljenek a szülők arra, hogy március 16-tól nem küldik iskolába a gyerekeket, ezzel tudnak segíteni bennünket

A PDSZ vonatkozó videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 290 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Plityu
2022. február 18. 18:48
Vajon ezek az érzékeny szakszervezetek anno a baloldali kormányzás idején, amikor elvették a pedagógusok 13. havi bérét, vajon miért nem hívtak sztrájkba minket!? Mert nem hívtak. Fülüket, farkukat behúzták és kussoltak. Pardon, nem egészen. A farkukat csóválták közben. Tisztességes, hivatását, tanítványait szerető pedagógusnak eszében sincs sztrájkolni. Pláne nem ennyi online oktatás miatti lemaradás után.
VeJoLa
2022. február 18. 14:58
Örülök, hogy ezek szerint a PD(K)SZ se bízik a kormányváltásban, különben nem huzakodna már erre a pár hétre a mostanival.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. február 17. 18:07
Egyenlő munkáért egyenlő bért! A 22 órányi heti munkáért 55% bér jár. Szabad összegyűjteni a heti 40 órányi munkát több iskolában is, sőt, át szabad menni tanítani a szomszéd faluba, kerületbe is, ha egyetlen tantestületben nem jön össze a heti 40 óra. Semmiféle jogalap nincs a "felkészülés" nevű legalizált naplopásra. Nekem tudnom kell, mitől nem szakad le egy gerenda, vagy milyen cső kell adott vízhozam esetén. A paraszt tudja, hogy mikor kell vetni, s mikor aratni, csak a pedagógusnak nem kell tudni, hogy mit, hogyan kéne tanítani. Kérdés: A sztrájkot miért nem abban a 18 órában tartják, amikor egyébként a fizetésükért nem dolgoznak?
Béna Géza
2022. február 17. 15:22
Rohadt fasiszta komonísta munkakerülő ki kéne rúgni mindegyiket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!