Utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta Ukrajnát a KKM

2022. február 24. 23:21

Egyúttal azt kérték, hogy az országban tartózkodó magyar állampolgárok regisztráljanak konzuli védelemre.

2022. február 24. 23:21
null

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt az I-es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta Ukrajnát a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön – közölte a Konzuli Szolgálat a honlapján.

– szögezték le, egyúttal kérve, hogy az országban tartózkodó magyar állampolgárok regisztráljanak konzuli védelemre.

Mint írták: valamennyi ukrajnai külképviselet a magyar állampolgárok rendelkezésére áll, hogy segítséget nyújtsanak, akár személyesen, akár telefonos megkeresés esetén. A kijevi nagykövetség és konzuli hivatal, az ungvári főkonzulátus, valamint a beregszászi konzulátus telefonszámai megtalálhatóak a Konzuli Szolgálat honlapján (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ukrajnara-vonatkozo-utazasi-tanacsok220224).

Nyitókép: MTVA/Róka László

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2022. február 25. 05:49
Akkor marad Dubai.
kunfia
2022. február 25. 00:36
"Hajnalban újabb szerelvény várható ! " Sajnos beigazolódott egyik délelőtti cikkben feszegetett gondolat. ORBÁN HAZUDIK ! ... FELKÉSZÜLETLENEK, csak a szájuk jár ! Helyszínről érkező információk szerint.... "Beérkezett Ukrajnából a szerelvény kb 600 gyerek van étlen-szomjan a vonaton. A civilek vásárolnak élelmet a gyerekeknek, fb riadóval. Se a város vezetés se a keresztényi kormányunk, vagy a fidesz mellett kampányoló papok nincsenek sehol. Hát ez a háború Tényleg nincs senki aki kezelje a helyzetet. ... ... Már kint van a rendőrség is és a szálláshelyek tettek felajánlásokat. Ingyen mehetnek aludni a gyerekes családok."
Bitrex®
2022. február 24. 23:47
Akkor téli olimpiát sem akarnak már rendezni? Pedig milyen jó ötletnek tűnt.
AKissLaci
2022. február 24. 23:37
Nem? Télleg? Akkor marad a Boko Haram a napfényes Afrikában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!