A Fidesz az EP-ben nem szavazza meg az oroszországi gáz- és kőolajembargót

2022. április 07. 12:17

Gál Kinga európai parlamenti képviselő szerint egy ilyen intézkedés megölné a magyar gazdaságot, a magyar családokkal fizettetné meg a háború árát, ezért utasítják el határozottan ezeket a javaslatokat.

2022. április 07. 12:17
null

„A Fidesz európai parlamenti képviselői a mai szavazáson is határozott nemmel szavaznak arra a javaslatra, hogy embargót vezessenek be az Oroszországból érkező gázra, a kőolajra és a nukleáris üzemanyagra” – írja a Facebook-oldalán Gál Kinga. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint ugyanis egy ilyen intézkedés megölné a magyar gazdaságot, a magyar családokkal fizettetné meg a háború árát, ezért utasítják el határozottan ezeket a javaslatokat.

„Kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, elítéljük az orosz agressziót, ezért az európai egység érdekében az EP határozatot a végszavazásnál támogatni fogjuk” – fogalmaz. Mindezt úgy teszik, hogy elutasítják a gáz és kőolaj, valamint az atomenergia békés célú felhasználását célzó embargó bevezetésére vonatkozó javaslatokat az Európai Parlamentben és minden uniós intézményben – zárja a bejegyzését Gál Kinga.

(Fotó: Gál Kinga és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselők/Facebook)

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. április 08. 14:45
Mai hír, hogy mégis megszavazták Gál Kingáék is. Erre nem gondoltam volna.
foldizs
2022. április 07. 23:04
Ha nincs gáz, nincs miből lopni!
Reszelő Aladár
2022. április 07. 17:36
Azt nem lehetne, hogy aki akarja az nem hoz be gázt és profilképes demokrata marad, mi meg hozunk és cserébe Putyinbéren árulük leszünk? Cserébe nem áll le minden és télen majd nem fagyunk meg? Annyira kiváncsi lennék az átlag nyugati polgárra, hogy mennyire van kedve Ukrajna kedvéért és Putyin bosszantására elszegényedni.
Berecskereki
2022. április 07. 15:52
Az Európai Parlamentre és bizottságaira nincsen szükség, csak akadálya a hatékony működésnek. Ugyanakkor a működési költségek 60 %-át elviszik a semmiért. Arról már nem is szólva, hogy többségében a bukott politikusok "menhelye". Meg kellene szüntetni, mert még egy ciklus és az EU felbomlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!