Paul Lendvai mintegy ötven éve nem érzett olyan borús hangulatot itthon, mint most, a Fidesz-győzelem után

2022. április 20. 12:41

Gyászol az osztrák szakértő.

2022. április 20. 12:41
null

Paul Lendvai a Der Standardnak írt egy véleménycikket Magyarországról. A cikkben kifejtette, hogy mintegy ötven éve nem érzett olyan borús hangulatot Magyarországon a 92 éves elemző, mint Orbán Viktor negyedik választási győzelmét követő héten.

Az ellenzéki szövetség váratlanul egyértelmű vereségét követően a szakértő valamennyi beszélgetőpartnere arról számolt be, hogy

a család és a barátok körében megnőtt az elvándorlási hajlam.

A politikailag különböző csoportosulások kényelmi szövetsége meggyőző kormányprogram és meggyőző közös miniszteri lista nélkül nem tudta megnyerni „a korrupt Orbán-csapatban” csalódott választókat, sőt Budapesten és más városokban még szavazatokat is veszítettek. Lendvai szerint az Orbán által kitalált NER hosszú távon egy konzervatív, autoriter rendszerré fejlődhet, amely az 1932-1974 között Antonio de Oliveira Salazar vezetésével Portugáliában létrehozott „Új Államhoz” hasonlítható.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. április 21. 12:38
Ötven éve 22 éves voltam, leszerelt katona, egyáltalán nem borús hangulatú, állástalan, főiskolát végzett, nősülés előtt álló, világmegváltó tervekkel rendelkező egyén. A világmegváltás nem (nekem sem) jött össze, az asszony még meg van. Van fűtés, van meleg víz, van villany, az autóban van benzin, az unokák nőnek, ha akarok bármikor lemehetek a Duna partra, szidhatom a polgármestert, mérgemben akár haza is jöhetek. Nem akarok meghalni Ukrajnáért sem. Az idő néha borús, a kaszás ember lehet hogy éjszaka már a kerti tuják között leskelődik. (Vajon kormánypárti vagy ellenzéki?) De, hogy egy lankadtf@szú kriptaszökevény bolsevik, zsidó ügynök mondja meg nekem, hogy mit hol, mikor, miért és hogyan, azt már nem! Gondolom igen sok magyar van így vele. A világ összes dokumentumában a "paul lendvai" kifejezést " a magyar haza árulója" szavakra kell cserélni.
Pitypangocska
2022. április 21. 11:50
Én és még 3 millió magyar boldogok és büszkék vagyunk. Ez a lényeg.
Dezsőke
2022. április 21. 06:12
UNIO TE DRÁGA Az EU alkalmatlan feldatai ellátására (valójában feladataival sincs tisztában, az USA - háttér azonban feltehetően minden intézkedését, döntését meghatározza). Önállóságát vesztett, hatáskörét messze szem előtt tévesztett "közösség", - amely legalább akkora befolyást kíván gyakorolni, ideológiai, szellemi, lelki síkon - az európai nemzetek polgáraira, mint az egyéb, valóban befolyása alatti gazdasági (részben politikai) területeken. Cselekvéseinek, döntéseinek valódi háttér okai és céljai feltáratlanok. Az Unió gátolja a szabad nemzetek politikai, ideológiai fejlődését, nem kívánatos keretet adva a mindennapi élethez, a szabad nemzetben, hitben való godolkodáshoz. Az Unio a koronavírus járvány idején tanuságot tett felkészületlenséségéről, a váratlan helyzet feletti erőtlenséségéről, szervezetlenségéről. Az Unio az eltelt évtízedek alatt nem építette ki saját, hatékony európai védelmi rendszerét, jelenleg is az USA (NATO) befolyása határozza meg védelmi vagy támadó "pozicióját". Az Unio nem tölti be szerepét, helyenként (zömében) a nemezetk belügyeibe avatkozással átlépi hatáskörét, míg más esetekben a rá tartozó feladatokat sem végzi el.
sheu
2022. április 21. 05:14
Nincs semmi új mondanivaló. Diktatúra, fasizmus, elnyomás, félelem légköre. Már csak legyint rájuk az ember. De egy Salazar-féle diktatúrát szívesen elnéznék pár évig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!