Véletlenszerűen ellenőriztünk, minden rendben volt – holland EP-képviselő a Mandinernek

2022. április 04. 14:01

„Minden rendben volt, a választást profi módon vezették le” – mondja Robert Roos holland EP-képviselő, a JA21 jobboldali párt tagja, aki megfigyelőként szemlélte a választásokat.

2022. április 04. 14:01
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Milyenek voltak a benyomásai Magyarországon a választások során?

Jól szervezték meg a választást. Húsz szavazókörzetben voltunk, a fővárosban és messze vidéken. Az eljárások tiszták, profik és átláthatók voltak. 

Tehát nem csak egy helyen járt? Oda mehetett, ahova akart?

Budapesten és vidéken is voltunk.

Véletlenszerűen bukkantunk fel, nem szóltunk, hogy megyünk.

Az egyik helyszínről reggeli közben döntöttünk, a másikról pedig már a kocsiban. 

Látott bármilyen incidenst?

Nem. Minden szavazókörzetben ugyanaz volt az eljárás. Megkérdeztem az embereket, történt-e bármilyen rendkívüli, de csak apróságokat említettek, például valahol a fülkében maradt a szavazat. Rögtön érvénytelenítették és jegyzőkönyvet vettek fel. 

Mit emelne ki a szavazás kapcsán?

Mindenkinek személyit vagy útlevelet kellett mutatnia. Ez nagyon jó eljárás.

A szavazás titkos jellegét garantálták.

Nagyon jó benyomást keltett, hogy a szavazóurna üres jellegét az első szavazónak kellett ellenőriznie, és ezt aláírta az egész bizottság. Tehát bárki lehetett az a személy, aki ezt elsőként ellenőrizte. 

Összességében tehát tisztának látta a választásokat?

Igen, ezt nagyon egyértelműen mondhatom. Látogatásunk véletlenszerű volt, sok helyen jártunk, és ez alapján jó benyomásom alakult ki.

Fotó: Gyurkovits Tamás (MCC)
 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 06. 18:21
Ez a személyi felmutatás valószínű olyan kocsi csökevény. De jól jön, amikor tiszta választást kell rendezni. Ajánlom kipróbálásra, talán még a migrik többször szavaztatását is lehetne orvosolni.
confitür
2022. április 04. 20:27
Mivel szavazatszámláló bizottsági delegáltként vehettem részt a választásban, ötödik alkalommal, nyugodt lélekkel elmondhatom, hogy semmilyen szabálytalanság,vagy egyéb anomália nem volt. Csupán a Momentum által delegáltak viselkedtek botrányosan a szavazópolgárokkal, de ezekről hiteles, és pontos jegyzőkönyv készült, ami kivizsgálás tárgyát fogja képezni.
fraktoaster
2022. április 04. 18:59
"Mindenkinek személyit vagy útlevelet kellett mutatnia. Ez nagyon jó eljárás." Miért? Van olyan nyugati ország, ahol nem kérik? XDDDD
csulak
2022. április 04. 16:28
minden rendben van , csak a baloldali fejekben van kaosz tovabbra is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!