Megérkeztek a csíksomlyói hegynyeregbe a pünkösdi lovas zarándoklat résztvevői

2022. június 04. 07:21

Ma tartják a csíksomlyói búcsút és zarándoklatot, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményét.

2022. június 04. 07:21
null

Hagyományőrző huszárok, a pünkösdi lovas zarándoklat résztvevői tegnap érkeztek meg a csíksomlyói hegynyeregbe. Ma, június 4-én, a pünkösdvasárnap előtti szombaton tartják a csíksomlyói búcsút és zarándoklatot, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményét, amely az idén egybeesik a nemzeti összetartozás napjával.

Szöveg, fotó: MTI/Veres Nándor

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beatrix8642
2022. június 04. 12:19
Teljes mértékben egyetértünk Novák Katalin köztársasági elnökünkkel! A magyar ember kitartó, erős, okos, kreatív! Bárkivel megmérkőzünk, főleg a tolvaj, áruló szőröstalpuakkal, akik francia segédlettel lopták el területeink, természeti kincseink! Lesz visszavágó! A magyarság egyik legnagyobb ünnepe! Nincsenek szavak! Ezt mindenkinek látnia kell! A lekünk megnyugodhat látván a hatalmas ünneplő tömeget! Maga a hely is, a nyereg csodálatos! Erdély, Székelyföld magyar volt és magyar marad! A szöröstalpuak ellopták! Az EU kénytelen lesz ezek autonómiáját bejelenteni! Küzdeni, harcolni kell önhibájukon kívűl kirekesztett testvéreinkért!
Menhetten
2022. június 04. 12:05
Régebben ez a székelyek és csángók pünkösdölése volt, de amióta a kárpát-medencei megváltó feltámadott, felhagytak a bálványimádással...
Mr.Woof
2022. június 04. 10:24
Egész Magyarország beborult. Mintha megérezte volna a magyarok fájdalmát.
Kíváncsi2
2022. június 04. 09:53
aki azt írta hogy Csíksomlyó lelki pluszt ad helyesen tette,egyetértek ezt tapasztaltam én is.Egy picikét megtapasztalhattam a Csángóföldről is nagyon más világ. Jó volt ott lenni remélem sokáig nem változik ott semmi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!