Tömegesen váltják vissza Ryanair-jegyeiket a magyarok

2022. június 17. 09:26

Úgy tűnik, nem vált be a Ryanair azon terve, hogy az extraprofitadót az utasokra hárítsa.

2022. június 17. 09:26
null

Az utasok többsége visszavonta előzetes jegyvásárlását a Ryanairnél, mivel nem vállalják át az extraprofit adóját a cégtől – olvasható a Magyar Nemzeten. 

A lap úgy tudja, hogy a Ryanair diszkont-légitársaság fogyasztóvédelmi eljárás alá vont, visszamenőleges árképzésére válaszul

a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat. 

Mint ismert, a kormány által bevezetett extraprofitadót a Ryanair továbbhárította az utasokra, és visszamenőleg is mindenkire ráterhelt 3900 forintot (10 eurót)Válaszul a kormány fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdeményezett a légitársaság ellen. A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary „ostobaságnak” és „útszéli rablásnak” titulálta az extraprofitadót, Nagy Márton gazdasági miniszter válaszában közölte: „Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez – , miért épp a magyar eljárással akad gondja”.

Nyitókép: Manuel Romano / NurPhoto / AFP

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 18. 07:29
Ha már ennyire hepciásak, akkor ideje lenne bevezetni a magyar engedély feltételeként az Unió teljes területéről INGYEN hívható, MAGYARUL is beszélő a cég munkaidejében (0-24) elérhető ügyfélszolgálat meglétét. Ja igen, az adó pedig marad.
molnarlaszlo
2022. június 17. 21:08
lehet fikazni oket,de mindezek ellenere megis a legnagyobb fapados ceg,pedig senkit nem kenyszeritenek fegyverrel,h veluk repuljenek. a tulsulyos csomagokert,meg ne ok legyenek mar a hibasak. ha gyorsabban hajtok a megengedettnel es megbuntetnek,akkor a rendorseg a hibas? nem vedeni akarom oket,mert volt mar bajom veluk,es tenyleg vannak gusztustalan huzasaik,de paran mar a doglott loba is belerudnanak itt,annyira nem tudjak imt kezdjenek magukkal.
LancelotDuLac
2022. június 17. 19:52
"„Úgy értesültünk, hogy a Ryanair diszkont-légitársaság fogyasztóvédelmi eljárás alá vont, visszamenőleges árképzésére válaszul a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták," xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ....A Ryanair utasainak kevesebb mint 3 százaléka mondta le a július 1-je után esedékes utazását amiatt, mert a légitársaság a már korábban lefoglalt repülőjegyeknél is áthárította az extraprofitadó díját az utasokra – ez derült ki a Ryanair válaszából, amelyet az nlc érdeklődésére küldött a társaság szóvivője. Azt is írták, hogy a Magyar Nemzet cikkében szereplő állítások hamisak és egyértelműen kitaláltak. A lap pénteken azt írta, hogy az utasok többsége visszavonta előzetes jegyvásárlását a Ryanairnél, „a visszamenőleges árképzésére válaszul a már kifizetett júliusi jegyek hatvan százalékát a cég által megadott csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérik az eredeti árat”. https://nlc.hu/utazas/20220617/ryanair-jegy-lemondas-utasok-extraprofitado/
19540321
2022. június 17. 17:43
Nem az a kérdés, hogy a hír igaz vagy nem igaz! A jelzés a hívőknek: Megint mi győztünk! Így majd mindenki szívesebben fizeti a megemelt jegyárakat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!