Felfüggesztették a Pesti Hírlap megjelenését

2022. augusztus 02. 13:23

Azonban azt ígéri a kiadó, ősszel visszatérnek a sajtópiacra.

2022. augusztus 02. 13:23
null

A Milkovics Pál és Schabi Michaeli érdekeltségében lévő kiadó úgy döntött, hogy heti formában is szünetelteti az újság megjelenését. Trencséni Dávid hírigazgató azt mondta a Media1-nek, várhatóan szeptemberben visszatér majd a lap a sajtópiacra. Pesti Hírlap című újságot kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója azt mondta, hogy az újsággal jelenleg azért nem lehet találkozni, mert jelenleg „nyári szünetet” tartanak.

Ezt azzal indokolta a hírigazgató, hogy a nyáron a szabadságolások miatt kevés olvasójuk mozog Budapesten azokon a terjesztő pontokon, ahol eddig az újság elérhető volt, így pedig nem túl sok értelme lenne megjelentetni a lapot jelenleg. Trencséni szavai szerint nem ritka az külföldön sem, hogy egy-egy hasonló ingyenes lap átmenetileg szüneteljen bizonyos időszakokban, majd ígéretet tett rá, hogy szeptember első péntekén ismét kezükbe vehetik az olvasók a Pesti Hírlap friss számát.

A Pesti Hírlap internetes oldala, a pestihirlap.hu sem frissül július közepe óta, a címlapon régi anyagok találhatók. Trencséni ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a háttérben most is folyamatos fejlesztés folyik, amit technikai problémák nehezítenek egy túlterheléses (úgynevezett DDoS) támadás következményeként. Hozzátette a hírigazgató, hogy először a technikai problémákat próbálják orvosolni, de utána folytatni fogják a pestihirlap.hu megújítását.

A Pesti Hírlapot Milkovics Pál 2020 januárjában indította el, aki a Media1 Podcastnak adott interjúban arról beszélt, hogy az újság hamarosan Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja lesz. Nem sokkal később azonban a COVID-19 világjárvány kitörésére hivatkozva az újonnan indult lap megjelenését egyszer már felfüggesztették és csak interneten volt elérhető, ekkor távozott is lap első főszerkesztője, Kerényi György. Egy idő után a lap egy új főszerkesztéssel újra vissza tudott térni a napilapos megjelenéshez, de idén áprilisban, gazdasági okok, a nyomdai költségek, a papír árának drasztikus megugrása miatt heti egyszeri megjelenésre álltak át.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó

Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét. A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is történtek leépítések. Bővebben...

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. augusztus 02. 17:59
Minek a nyomtatott sajtó? Senki nem olvas már semmilyen médiát!!!!!
Lajoss
2022. augusztus 02. 17:57
Eddig is láthatatlan volt..
scorpicores
2022. augusztus 02. 17:47
Ezek után már nem jön álom a szememre...
Gullwing
2022. augusztus 02. 15:38
Mi a fasznak a bpesti libcsiknek nyomtatott sajtó, a hazugságuk szájhagyomány útján is terjed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!