A „rezsiemelés” visszavonását kezdeményező határozati javaslatot nyújtott be a DK

2022. augusztus 01. 17:00

„Nem szabad egy tollvonással megszüntetni, és kétszeresére emelni az áram, hétszeresére a gáz árát” – jelentette ki Kálmán Olga frakcióvezető.

2022. augusztus 01. 17:00
null

Kálmán Olga, a párt frakcióvezetője úgy véli: „függetlenül attól, hogy ki-mit gondol a rezsicsökkentésről, az biztos, hogy azt a jelenlegi helyzetben nem szabad egy tollvonással megszüntetni, és kétszeresére emelni az áram, hétszeresére a gáz árát” – írja az ATV.

„Ez megengedhetetlen, ez az ország és a magyar emberek nyílt átverése” – fogalmazott az ellenzéki politikus. 

Emellett rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez augusztus 8-ára hat ellenzéki frakció. Szerintük megélhetési válság alakult ki az országban, és az azt enyhítő javaslataikról tárgyalnának. A Momentum, a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP és a Jobbik a rendkívüli ülésen a kata-törvény visszavonásáról, a rezsiemelés eltörléséről, az élelmiszerek drágulásának megfékezéséről, áfacsökkentésről, a “klímabérlet” bevezetéséről és a lakóépületek szigetelésére vonatkozó országos program elindításáról tárgyalna – hangzott el az ellenzéki pártok hétfői, közös sajtótájékoztatóján.

Hajnal Miklós momentumos parlamenti képviselő a kezdeményezést azzal indokolta: a rendkívüli ülésen még a hatályba lépés előtt eltörölhetné a parlament az új kata-törvényt, illetve az érintettekkel való egyeztetés után új szabályozást dolgozhatna ki, amely ésszerű időben, jövő januártól lépne életbe.

Az LMP 5000 forintos, minden közlekedési eszközre érvényes bérlet bevezetésére szólítja fel a kormányt – közölte Gál József szóvivő. Hozzátette: „a »klímabérlet« nemcsak azoknak lenne segítség, akik nem tudják kifizetni még a 480 forintos benzinárat sem, hanem nagyon sok autóst átterelne a közösségi közlekedésre”.

Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője közölte: pártja az alapvető élelmiszerek és a gyerekneveléshez szükséges eszközök áfájának eltörlésére szólítja fel a kormányt. Hozzátette: azt is követelik, hogy a gáz és az áram, valamint a tűzifa áfabevételeiről is mondjon le az állam. Hangsúlyozta: a rendkívüli ülésre „elvárják” a fideszes képviselőket.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zovirax
2022. augusztus 02. 10:47
Ezt a kétszínű egy mocskos pofátlan bandát...!
ben2
2022. augusztus 02. 10:30
DK: A rezsicsökkenés ellen kampányolnak, a parlamentben leszavazzák, majd amikor a kormányzat visszább vesz belőle, akkor hirtelen a rezsicsökkentés vehemens szószólóivá válnak. Röhej. LMP: Az 5000 forintos bérlet még akár jó ötlet is lehetne, de a tömegközlekedés jelenleg is túlterhelt és túl sokba kerül, a rendszer egyszerűen nem bír el jelentősen nagyobb utasszámot. Ha megfeleznék a BKV bérlet árát és az utasszámot a duplájára emelnék, azzal összeomlana Budapest tömegközlekedése. Ugyanez a helyzet a MÁV vonatokkal is. Jobbik: Úgy látszik képtelenek megérteni azt az egyszerű közgazdasági alapelvet, hogy az ÁFA nem a lakosságot terheli, hanem az adott ágazat versenyképességét. Ha csökkentik a ÁFA-t, azzal nem az árak csökkennek, hanem az ágazat nyeresége nő. Ami esetenként akár hasznos is lehet (pl. építőiparban, kultúrában), de ha a lakosság megsegítése a cél, arra az ÁFA csökkentése alkalmatlan.
Bika57
2022. augusztus 02. 09:59
Kálmán Olga szopja ki Grécziből, a probiotikumot.
Selamat
2022. augusztus 01. 22:14
Az a legrosszabb ebben a gazember lelkületű ellenzékben, hogy mikor minden embert komoly veszély fenyeget, mikor bármelyik pillanatban egy komplett őrület törhet ki, akkor ezek a szemetek ahelyett, hogy mindent félretéve az ország biztonságáért, sőt a pénzek megszerzéséért tennének meg mindent, ott akadályoznak mindent ahol csak lehet. A magyar balliberálisok a tetves gyurcsányok vezetésével hazaárulók. A nap minden percében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!