Charles Gati: Zavarban van az Orbán-féle vezetés

2022. szeptember 24. 12:50

A Johns Hopkins egyetem doktori iskolájának tanára szerint Orbán hívei nem akarják észrevenni a tényeket.

2022. szeptember 24. 12:50
null

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Charles Gatit,az egyesült államokbeli Johns Hopkins egyetem doktori iskolájának tanárát arról kérdezték többek között, hogy milyen jövőt lát az Orbán-kormány számára.

Gati szerint az Orbán-féle vezetés „zavarban van” és akármennyire is formai a megalkuvás az Európai Unióval, ez akkor is meghátrálás – hangsúlyozta. „Még ha az ember szkeptikus is ezekkel az új bizottságokkal, amelyek létrejönnek, és

– fogalmazott a professzor.

„Az EU túl akar élni minden problémát”

Megjegyezte: „ezzel együtt igaz, hogy egyre kevesebb a független hang, pláne Budapesten kívülre nehezen jut el hír és más vélemény, mint a kormányé, ami óriási probléma”. A politológus kiemelte, hogy sajnálja, hogy ebbe nem avatkozik bele erőteljesen az EU, de, mint mondta, „az már ilyen szervezet, túl akar élni minden problémát, enyhén reagálni, konszenzus alapján intézni a dolgokat”.

Arra a kérdésre, hogy visszafordítható-e a demokrácia lebontása, ami eddig Magyarországon végbement a politológus azt válaszolta, hogy „a remény megvan, a bár a realitások e pillanatban mások. Azonban hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy ez az ország, amely 1956-ban bátran fellépett a Szovjetunió ellen, sokáig oroszbarát maradna”. Majd azzal folytatta, hogy

és az orosz-ukrán háborúban is azt feltételezte, hogy az oroszok nyernek. Ha kiderül számára is, hogy ez nem így van, akkor valahova mennie kell” – hívta fel a figyelmet Gati.

„Hogy visszatér-e a liberális demokrácia, azt nem tudom, de hogy ez a rendszer enyhülni fog, abban biztos vagyok” – hangsúlyozta a politológus professzor.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatják vissza.

Nyitókép: Facebook

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2022. szeptember 25. 12:02
Felháborító, az euban vannak olyan emberek, akik ahelyett hogy Orbán és Putyin habzószájas köpködését erősítenék, azzal vannak elfoglalva, hogy közben az amerikai nagybácsi hátulról kizsebel. Na és?
madar299
2022. szeptember 25. 09:04
Inkább a parkban házi-köntösben sakkozzatok Bidennel , ha még odataláltok.
formaegy
2022. szeptember 25. 08:30
Na mi van te rohadt büdös gyilkos szaralak? Honnan bújtál elő te rohadék! Mikor olvashatjuk a következő 5 pontodat amit olyan "demokratikusan" megírva a magyar emberek legyilkolására adsz át a libsi-komcsi-náci csürhédnek????????? Foglalkozz a kibaszott aljas a világ legaljasabb gyilkosával az mocskos USA-dal te rühes féreg!
DE JÓ
2022. szeptember 25. 03:24
Azta a kurva... "ezzel együtt igaz, hogy egyre kevesebb a független hang, pláne Budapesten kívülre nehezen jut el hír és más vélemény, mint a kormányé, ami óriási probléma" Mi van?????? Az EP-ben nem rikácsol ott a teljes ellenzék, meg a német, holland, stb. szarháziak? Nem gyártják sorra a jelentéseket? Nem cikkezik rendszeresen az összses nagy amerikai, német, angol, spanyol, stb. újság Magyarországról kormányellenes tartalommal? Nem foglalkozik velünk a CNN? Nincs vagy száz ellenzéki portál meg Facebook kör a Neten? Ilyen arcátlan gátlástalansággal hazudni hitvány aljadék dolog. Ebből is látszik, hogy ez ürge is egy csavarja a Hálózatnak, és teszi a dolgát, rágalmaz, megbélyegez, hazudik. Hulladék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!