Budapesten lehet az Európai Leszbikus Konferencia

2022. szeptember 02. 12:20

Az esemény mottója: „Egy leszbikus – áldás, száz leszbikus – forradalom”.

2022. szeptember 02. 12:20
null

A EuroCentralAsian Lesbian Community (Európai és Közép-Ázsiai Leszbikus Közösség – szerk.) a tervek szerint Budapesten rendezi meg éves konferenciáját, többek között azért, hogy elítélje a leszbikusok diszkriminációját – írja az Euronews.

A közösség kutatási igazgatója, Ilaria Todde arról beszélt az esemény sajtótájékoztatóján, hogy a magyar kormány LMBT-ellenes retorikája egyre több országokat hódít meg. Példaként Szerbiát említette, ahol a hatóságok nem engedélyezték az EuroPride felvonulást azért, mert állítólag nem tudták volna a résztvevők biztonságát szavatolni.

A portál ennek kapcsán megjegyezte, hogy Szerbia miniszterelnöke egy leszbikus nő, Ana Brnabic.

Az Euronews cikkében felidézte, hogy

a magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjában helyezte a genderkérdést,

és kritikusai szerint az LMBT közösség elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat szerezni. Miközben a téma korábban a szélsőjobb pártok sajátja volt, a Fidesz beemelte a köztudatba azzal, hogy az LMBTQ-közösség veszélyt jelent a magyar gyerekekre – tették hozzá.

„Egy leszbikus – áldás, száz leszbikus – forradalom”

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg, a mottója:

– derült ki a cikkből.

Nyitókép illusztráció. Fotó: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ki itt betépsz...
2022. szeptember 06. 19:03
Így kéne minddel, amennyi csak van ezekből...https://mandiner.hu/cikk/20220906_iran_itelet_halal_lmbtq_aktivista_kulfold
csulak
2022. szeptember 03. 15:32
le szarom oket !
ki itt betépsz...
2022. szeptember 03. 13:28
Németországban nem lesz fűtés. Magyarországhoz ragaszkodnak a melegek. Pride-pártiaknak, leszbiknek, melegeknek, hasonló szivárványos csapatoknak egy csajka betűleves, aztán irány bezzegnyugat és itt is, ott is meglesz az egyensúly.
ki itt betépsz...
2022. szeptember 03. 11:04
Azoknak a születésükkor hímivarú példányoknak, megkeseredett, életükkel elégedetlen fehérjehalmazoknak van ám üdvözítő megoldás! Utánakereshettek a szakirodalomban: Vavyan Fable: Mesemaraton. (Pelso, Ödön, Gréta, féldeci és tsai: pótoljátok be, imádni fogjátok !) Itt a Mandin és mindenhol, azokat, akik a teljes latin ábécé lelki-szellemi nyomoroncait, provokátorait az évezredeken át beváló hagyományok szerint élők ellen uszítják, mindet benevezném egy Mesemaratonra. Arra a versenyre, ahol a még Gille Barryként induló szereplő Gina Barryként ért célba, ráadásul az első helyen! Az ingyen leoperált cuccos ugyan befőttesüvegben landolt, de tuti, hogy az itt írogató bérprovokátorok élveznék, Gináéhoz mérhető boldogsággal fogadnák az eredményt. Az ubisüvegben, az alkoholban úszkáló, számukra felesleges szervet a másik, használaton kívüli szervük és a Meseország mindenkié című könyvek mellé tehetnék a netes monitor feletti oltárra. Emlékezni nincs mivel, szaporodni nincs mivel, számukra csak így szép az élet, elvégre gyuribá is csak így oszt nekik cukorkát. Az effélék tényleg ne szaporodjanak és ne sokasodjanak! A másokat is tiszteletben tartó leszbikusok éljenek szeretetben, nyugalomban, boldogságban, mint tették eddig is, évszázadokon át! De az őket is megalázó, belőlük élő provokátorok pusztuljanak! Ne várják meg, míg az Európába telepített muzulmánok vadásszák le őket, egyenként! Ők nem olyan toleránsak, mint a józanul gondolkodó magyarok, Meseország helyett a saría gyakorlatát részesítik előnyben. " A megfelelő módon hibernált Gille Barry ébredezett a bokor ölén. Nagyokat nyögve megtapogatta sajgó fejét. Feltekintett a lombok között csillagló égboltra, és megállapította, hogy fekszik. Nocsak, gondolta. Aztán ráeszmélt, hogy máshol is fáj. Élesen, hidegen. Benyúlt a nadrágjába: Nem hitt a kezének. Felpattant, beletépett a hajába. Ugrándozott. És kiáltott: – CSODA TÖRTÉNT! ISTENEM! CSODÁT TETTÉL KÖSZÖNÖM! Gille Barry futásnak eredt. Nehezen szedte a levegőt, az öröm (érthető módon) kifullasztotta. Csaknem nekirontott az ösvényen közeledő Redfordnak. Nyomban megragadta a karját, és tudakolta: – Hol egy templom? Imádkozni akarok! Félreveretem a harangokat! Kirángatom az ágyból a papot! Imádkozni akarok! Hol egy templom? – Toronyiránt...."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!