Németh Balázs: Mit szeretnék? A Karmelita kolostorban dolgozni!

2022. szeptember 16. 15:22

Az egykori híradós reméli, hogy új pozíciója a média helyett egyenesen Orbán Viktor mellé repíti majd.

2022. szeptember 16. 15:22
null

„Minden híradó ugyanúgy működik: szerkesztők választásai mentén, az M1 esetében pedig neki nem szerkeszteni és témákat választani, csupán azokat összekötni volt a feladata” – mondja Németh Balázs, aki nyolc évig az állami hírtelevízió egyik arca volt. Szeptember eleje óta a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatójaként dolgozik, amiről azt gondolja:

mondta a 24.hu-nak.

A Mandineren megjelent interjúban Facebookon-oldaláról azt mondta: az a célja vele, hogy olyan emberek, mint a diplomás édesanyja eligazodjanak abban, mit jelentenek valójában a hírek.

Több mint nyolc évig volt az M1 hírműsorának arca, ott mit tekintett a feladatának? – kérdezte a korábbi híradóstól a 24.hu.

– részben létezik, mert azért ülünk most itt –, azt hiszem a hangulata, a nyelvezete tér el a hírműsornak a korábbiaktól, a megszokottól: attól, ahogyan gondoltuk, hogy egy hírműsornak ki kell néznie” – válaszolta Németh Balázs.

Elárulta, hogy sokat dolgozott a szóhasználaton, mivel nem akarta megbántani a szóvivőket, akik olyanokat mondanak, hogy „a gépjármű lehaladt az útkanyarulatban az úttestről”, de az ő hivatalos nyelvezetükkel szokott példálózni a kollégáknak.

„1998-99 tájékán egy autós műsort csináltam a TV2-nél, M. Kiss Csaba volt a narrátora, húszévesen odaadtam neki a szöveget, és visszadobta, hogy ez mi. Mondtam, hogy egy jó kis autóteszt, ő meg azt válaszolta, hogy nem tudok írni. Tőle tanultam meg, röviden, lényegre törően kell fogalmazni, úgy, hogy anyukám is megértse. Azóta is ez a cél” – tette hozzá.

Kapcsolódó

Németh Balázs: Egyszer sem bántam meg a hírekhez fűzött kommentárjaimat, de most százezrek helyett milliókhoz szeretnék szólni. Bővebben...

, de most százezrek helyett milliókhoz szeretnék szólni.

Nyitókép: Mátrai Dávid / Mandiner 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 17. 21:23
Ritka az ilyen őszinte és nyílt seggnyalás!
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. szeptember 17. 21:10
Sok sikert kívánok!
kata56
2022. szeptember 17. 20:34
Nem kedveltem ezt a figurát az M1 híradók műsorvezetőjeként. Az én ízlésemnek túlzottan "haverkodó", "jópofizó" volt.. Nem szeretem, ha a műsorvezetők, riporterek a műsorukat a saját exhibicionizmusuk kielégítésére használják. Nem rájuk, hanem a hírekre ill. a riportalanyokra kíváncsi az ember..
Senki Alfonz
2022. szeptember 16. 20:13
Nem elég, hogy egy segghülye seggnyaló, még büszkén szét is kürtöli!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!