Tibi atya levezette a baloldali gondolatmenetet az abortusz kapcsán

2022. szeptember 14. 22:47

„Férfiként nem lehet véleményem az abortuszról” – kezdte meg a gondolatmenet bemutatását az influenszer.

2022. szeptember 14. 22:47
null

„Amit az utóbbi napokban megtanultam” – közölte Tibi atya a Facebook-oldalán. Az influenszer a posztjában levezette azt a gondolatmenetet amelyet a balos publicisták/véleményformálók hangoztattak az elmúlt napokban:

„- férfiként nem lehet véleményem az abortuszról
- na jó, lehet, de csak akkor, ha alázatosan bólogatok a progresszív narratívára, és akkor is illik kicsit szégyellni magam, hogy farokkal merészelem tenni

- életpárti szempontokat vinni az abortuszról szóló vitába = be akarod tiltani az abortuszt = középkor
- ha érvelni próbálok amellett, hogy ebben nekem is lehet véleményem (tehát nem az álláspontom mellett, csak hogy egyáltalán hozzászólhatok), elég hangosabban és agresszívabban a tudtomra adni, hogy nem én fogom megszülni. Ha ebből sem értek, lásd két ponttal feljebb”.

Hozzátette, hogy mielőtt még valaki elkezdi bizonygatni, hogy a fenti gondolatmenet tényleg így van, „jelzem, nagyjából két évezredre jut a kultúránkban egy igazolt szeplőtlen fogantatás, úgyhogy az abortusz férfiakat is érintő kérdés.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2022. szeptember 15. 19:12
Miért nem nevezzük végre nevén a gyereket (nem kell szívhangot halgattatni, ultrahangot nézegettetni): Az abortusz egy emberi lény elpusztítása, azaz GYILKOSSÁG. Az anya - mivel végső soron az élet(minőség)ét félti - ÖNVÉDELEMből dönt a gyilkosságról. (Vagy ő, vagy én. Akkor is ez a helyzet, ha ténylegesen az anya életveszélye miatt végzik el.) Miután egyedül nem tudja elkövetni, BÉRGYILKOSt fogad. Mindez TÖRVÉNYES. Összefoglalva: Az abortusz egy - az anya önvédelméből, egy általa felbérelt bérgyilkos (szakember) által elkövetett - TÖRVÉNYES gyilkosság. Ezt kéne beleírni egy törvénybe, nem szív- vagy ultra- vagy bármilyen más hangokat. (És persze írja alá az anyuka - mint bármilyen műtétnél - ha ezt akarja.) (Azon lehet, vitatkozni, hogy a bérgyilkos járandóságát fizesse-e a TB, vagy nem.) Ennyi.
fogas paduc
2022. szeptember 15. 16:02
A középkorban divat volt a karóba húzás, a kerékbe törés, a felnégyelés, de bezzeg a mi fejlett modern civilizációnkban --- ja, megint divatos lett!? -- ELÉG ANNYI CSAK HOZZÁ, hogy az áldozat ne tudjon ordibálni.. Ennyi erővel , ha az erőszaktevés az áldozat befogott szájával történik, tehát szegény nem tud sikoltozni, akkor az nem is erőszaktevés...
tjunior
2022. szeptember 15. 15:27
a szokásos csúsztatás tőleg, inkább a xar borodat áruld.
Vasgyari Tibi
2022. szeptember 15. 10:50
Minden újszülöttben az apja vére van, az anyuka vere nincs benne. Mivel a vérben van az életünk, ezért a bunos természet az apa vere által lesz a mienk. Jézus fogantatasa a Szent Lelek vagy Szellem által történt, ezért nem Jozsef az apja, igy lett Ő tökéletes Bárány, akinek az áldozata egyszer s mindenkorra megszabadította mindazokat a bunos természettől akik befogadják megvallják Ot, mint Megváltójukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!