Orbán Viktor történetének magva évtizedek óta változatlan

2022. november 01. 07:45

A történetmesélés szempontjából az a lényeg, hogy Orbán sorra nyeri a választásokat. Interjú.

2022. november 01. 07:45
null
Csányi Vilmos

„A politikában is ostoba hiedelmek tartanak fogva milliókat? 
Hol ostobák azok a hiedelmek, hol nem. Mindenesetre történetek vannak, és az győz, aki hitelesebben meséli el a sajátját az embereknek.

Orbán Viktornak mi a története?
Orbán Viktor történetének magva évtizedek óta változatlan: Magyarország és a magyarság egy megbonthatatlan egész, melyben mindenkinek megvan a maga feladata, neked is, és ha csinálod, akkor közénk, magyarok közé tartozol, ha meg nem csinálod, akkor nem tartozol közénk, sőt, a magyarok közé sem.

Azért az problémás, hogy a magyarok közösségének vagy mijének egyetlen tagja határozza meg, dönti el, hogy ki és mi a magyar.
A történetmesélés szempontjából ez lényegtelen. A történetmesélés szempontjából az a lényeg, hogy Orbán sorra nyeri a választásokat.

A narratívák harcát.
Nincs harc, hiszen egyetlen narratíva létezik: Orbáné. Harc majd akkor lesz, ha az ellenzék is kiizzad magából egy komplex narratívát. Amíg ez nincs, kár fölvenniük a fizetést a Parlamentben. Mármint az adófizetők szempontjából kár.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2022. november 02. 08:38
Most már vigyázni kéne, h nem szórja tovább szanaszéjjel a magvát...
akiaki
2022. november 01. 18:04
a cikket érdemes elolvasni, nem erről szól elsősorban
pesszimista
2022. november 01. 16:33
A "baloldal" szemérmesen hallgat arról, hogy tevékenyen részt vett Európa legnagyobb birtok szerkezetének kialakításában. Ez neoliberális program volt, a politikai kérdésekben együgyű Csányit ez nem zavarta, csak egyfolytában baloldaliságát szajkózza. Ennek káros követkeményeiről nem beszél senki pl. ,hogy nálunk a legmagasabb az élelmiszerinfláció az UNIÓ -ban, holott itt vannak a legjobb mg-i adottságok.
masamód
2022. november 01. 15:10
Jó hosszú interjú sok közhellyel és féligazsággal. Pl. a sértődött kisgazdákon, a sérelmi kommunistázáson cinikusan gúnyolódik, de a zsidóság sérelmi politizálásáról, a soha véget nem érő fasisztázásról, diktatúrázásról elfelejt említést tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!