Lengyel László: Most ott áll egy falu lebénultan, holott lehet, 98 százalékuk a Fideszre szavazott

2022. november 11. 21:25

A politológus Lendvai Ildikóval fejtette meg a vidék jelenét és jövőjét a Hírklikken.

2022. november 11. 21:25
null

A Hírklikk Heti egyenleg című, Bánó András által vezetett műsorában ezúttal Lengyel László és Lendvai Ildikó beszélte meg a hét belpolitikai történéseit.

Nem sikerül az infláció alatt az élelmiszerek árát korlátozni, folyamatos az emelkedés” – állapította meg Lengyel.  Emlékeztetett: a szocializmus évtizedeiben ilyen intézkedésekkel a hiánygazdálkodást sikerült megteremteni. „Így nem működik a dolog” – vélte a politológus.

„Ennél mindenki több termékre számított a bejelentés előtt” – mondta hozzá Lendvai Ildikó. „Viszont elhangzott egy titokzatos mondat Gulyás Gergelytől, miszerint a falusi kisboltokat majd valamilyen módon kompenzálják, de ezt csak hétfőn árulják el. Magyarul fogalmuk sincs a „hogyan"-ról” – vonta le a következetést a volt MSZP-elnök.

És ekkor jött Lengyel László, aki legutóbb akkor került lapunk hasábjaira, amikor levezette: a fideszeseknek nincs családja, nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik, illetve amikor arról beszélt, hogy „az Orbán-rendszer fő törekvése, hogy a magyarokban eltüntesse az embert”.

Most pedig Lengyel a falvak jövőképét vázolta fel, beleszúrva, hogy hogyan is szavazott a magyar vidék április 3-án.

 „Ez ugyanaz a kompenzáció, mint amit egyfolytában ígérgetnek a falusi önkormányzatoknak. Mindezek végeredményeként egy-egy adott faluban lényegében nem lesznek képesek az önkormányzati intézményeket fizetni, a benzinkútjuk bezárt vagy éppen erre készül, iskolát-óvodát nem tudnak fűteni, kis posta nincs, kisbolt nincs. S most ott áll egy falu lebénultan, holott lehet, 98 százalékban a Fideszre szavazott” – magyarázta Lengyel László.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 332 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. november 13. 15:37
Megint ezzel a büdös komcsival kell foglalkozni?Sosem értett semmihez mégis jól leélte az életét.Még most is ugat.Tulajdonképpen, ügyes.
Cyrill
2022. november 12. 23:13
2022-ben még bánó, lengyel, lendvai... Fuckkkkkk
lendvaiildiko
2022. november 12. 17:33
Én is majdnem lebénultam. Megláttam ennek a baromnak az arcát. Ha ez így megy, még Petsching Mária Zita és Csaba László is huhogni kezd. Kísértet járja be Magyarországot, Lengyel László, Petschnig Mária Zita és Csaba László és a kommunizmus szelleme kísértenek majd.
masikhozzaszolo
2022. november 12. 14:55
Most jött haza a nejem az Aldiból, 70Ft/tojás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!