A két Magyarország

2022. november 30. 12:29

Nincs egy Magyarország. Szomorú igazság, de nézzük vissza a történelmünket: soha nem is volt.

2022. november 30. 12:29
null
Szentesi Zöldi László

„A baloldalon az őszinte szóért bilincs és béklyó jár. Maradtam ott, ahol mindig is álltam gyerekkorom óta, amikor pedig még azt sem tudtam, hogy két Magyarország létezik. Remekül éreztem magam, és egyetlenegy percig sem éreztem, hogy el kellene árulnom a hazámat ezekért a mélytengeri alakokért.

Figyelem régebbi televíziós beszélgetésekben, hogy Vidnyánszky Attiláról Cserhalmi György és Gáspár Sándor régi barátként, de már elutasítóan beszél. Mind a hárman jeles művészek, nagyra hivatottak, és – ami örvendetes – még mindig elismerik egymás tudását. Jobb lenne, ha egy Magyarországon élnének, nem kettőben? Jó volna, de lehetetlen. 

Nézem, hallgatom, ahogyan a híres sportoló kiáll a kormány mellett, a másik pedig ellene – egy a hazájuk, de máris kettészakították a közönségüket. Az Ismerős Arcok eljátssza a Nélküledet, az ország felének ez a második himnusza, a másik fele gyűlölettel beszél róla, csikorgatja a fogát – biztosan ez a normális? Nem lehetne csupán a színészetről, a sportról, a zenéről beszélni? Tisztelhetnénk egymást vagy örökre bezárjuk az ajtókat?

Nincs egy Magyarország. Szomorú igazság, de nézzük vissza a történelmünket: soha nem is volt. Minél közelebb élsz a politikához, a közélethez, annál kevesebb az esély, hogy adni is tudsz valamit a másiknak, nemcsak szakítani. 

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy hamis pátosszal hirdesd, hogy elérhetünk bármit, miközben ez nem lehetséges. Fabiny Tamásnak, Gundel Takácsnak, Kepes Andrásnak éppen ez a tragédiája. Hogy aláírásukkal hitelesítik, miszerint ők aztán sehova nem állnak, szép és tiszta szót szeretnének, sötétség helyett fényeket – mindeközben ők is tartoznak valahova.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 01. 08:16
Egy pártállam mindig megosztja az országot.
galancza
2022. november 30. 20:07
László! Tévedsz! Mindig egy Magyarország volt! Egy Magyarország van! Azon belül sajnos van egy kb 5%-os aberrált,aljas magyargyűlölő kisebbség , akiknek nagyon nagy a hangjuk, befolyásuk kb. 150 éve. Ez az 5%-os kisebbség a hatalmas vagyona és külföldi támogatottsága miatt, nagy befolyással van a 95%-os többség egy részére,de demokratikus úton így sem tudtak soha hatalomra kerülni, választást sosem tudtak tisztességes körülmények között nyerni. 94-ben azért nyertek mert a kádár-acél-rendszernek köszönhetően elképesztő butítás, agymosás ment 34 éven keresztül,és a jobboldal teli volt ügynökökkel, akik direkt elcseszték gazdaságilag, médiaügyileg azt a 4 évet. 2002-ben egyértelműen csalásokkal nyert az aberrált balos világ, 2006-ban a Fidesz különböző okokból nagyon gyenge kampányt csinált.
betakentaur
2022. november 30. 19:15
A kettős állampolgárságról szóló népszavazáson 2004-ben anyósom és apósom teljes mellszélességgel szavaztak a nem-ekre úgy, hogy a vejük (én), és két unokájuk apja erdélyi magyar. Mindent elmond Magyarországról. A mostani állapotokról is. Én a tudatosan jelen baloldallal szimpatizáló egyénnel nem is állok szóba. Szakmailag sem. Elmondom neki rögtön az elején, hogy ne lopja az időmet. Pont. A jelen baloldal zárlatos. Kivételt képeznek az említett családtagok, de ez legyen az én keresztem.
Finale*
2022. november 30. 16:11
Valoban ket Magyarorszag volt de ennek lassan mar vege. A kettosseg meg follelheto a szinhazi vilagban a sportban es a balliberalis oldalt eletben tarto, kulfoldrol finanszirozott mediaban de Magyarorszag dontott es nem is egyszer. A tobbszori ketharmadban ott a valsz : a hazajat szereto, nemzeti erzelemu Magyarorszag letezik. A maradek pedig akik meg mindig a DK-ra vagy egy kis liberalis partra szavaz az vagy tokhulye vagy komoly moralis es jellembeli problemakkal rendelkezik vagy jol eltek a kommunizmusban lehutokent es a zavaros rendszervaltas alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!