Országhatáraink tologatásáról fantáziálnak a Mi Hazánk elnökétől Moszkváig

2022. november 14. 10:45

Toroczkai László magyar-lengyel határt vizionál, egy orosz politikus a magyar határig terjesztené ki Oroszországot, egy orosz műsorban pedig elhangzott: meg sem állnának a határunknál.

2022. november 14. 10:45
null

Nyitóképen: lengyel és magyar katona találkozása a közös határon a 2. világháború korszakában

 

Az elmúlt napokban nagyívű fejtegetésekbe bocsátkoztak magyar és külföldi politikusok térségünk határainak átszabásáról.

– írta Twitter-oldalán a lengyel függetlenség napján Toroczkai László, aki posztjához egy '39-es képet csatolt.

A Mi Hazánk elnökének posztjára reagált az ukrán diplomácia. Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő felszólította a magyar vezetést, ítélje ela felelőtlen revizionista kijelentéseket. Nikolenko úgy vélte, hogy a Toroczkaihoz hasonló állítások aláássák a kétoldalú kapcsolatokat és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének. A politikus üzenetét Ukrajna magyarországi nagykövetsége is megosztotta.

Magyar-orosz határról álmodnak

Revizionista hangok Moszkvából is hallhatók.

– állította Andrej Guruljov orosz parlamenti képviselő a Sky News szombati cikke szerint.

Az orosz állami televíziónak adott interjújában Guruljov arról beszélt, hogy pár hét múlva fagypont alatti hőmérséklet lesz mindehol Ukrajnában, ami az orosz csapatok „jövőbeli sikerének és az offenzívára való felkészülésének egyik kulcstényezője”. A képviselő hozzátette: az ukrán energiarendszer folyamatos támadás alatt áll.

Guruljov ezután kifejtette: „nincs más lehetőség, mint hogy a Kreml csapatai elérjék a lengyel, szlovák, magyar és román határt. Ez egyszerűen elkerülhetetlen! Nincs más lehetőség! Mindenképpen oda fogunk jutni. Ez csak idő kérdése!”

Szent háború

Oroszországban pár nappal korábban is fantáziáltak erről. „Szent háború, azaz dzsihád zajlik Ukrajna ellen, de az oroszoknak miért is kéne megállniuk?

– tették fel a kérdést orosz műsorvezetők az állami televízió egyik műsorában.

A Kreml egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov úgy vélte, hogy az orosz–ukrán háború már egy gigantikus európai háborúvá való átalakulás küszöbén áll. Vendége, a közgazdász Jevgenyij Szatanovszkij szerint ez csak egy lehetőség a sok közül, de a dolgok állása szerint valóban egy hatalmas háború irányába tartanak, hiába akarják az amerikaiak, hogy az csak Európára korlátozódjon. Szatanovszkij világossá tette, hogy Lengyelország egyértelműen Ukrajna, Belarusz és a Kalinyingrádi terület elleni csapásra készül, amivel Szolovjov is egyetért.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apa.ke
2022. november 14. 15:20
A képen az első Csehszlovák Köztársaság címere. Se lengyel, se magyar.
Dobrevita
2022. november 14. 14:21
Pressman úr elfelejtett a cikkhez adni a nevét.
Akitlosz
2022. november 14. 13:53
"Miért kéne Munkácsnál vagy a magyar–ukrán határnál megállni?” " Mikolajevig sem tudnak eljutni. A Dnyeperig is csak egy kis szakaszon.
Akitlosz
2022. november 14. 13:51
"Magyar-orosz határról álmodnak" Nem mindegy, de másodlagos, hogy milyen ország van a Kárpátok túloldalán. Lehet Lengyelország, Ukrajna és Oroszország is. Az már az ő dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!