Ókovács Szilveszter biztos, hogy megpályázza az Operaház főigazgatói székét

2022. december 01. 16:02

A jelenlegi főigazgató folytatni szeretné a megkezdett munkát.

2022. december 01. 16:02

Új pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére, miután az előző pályázat eredménytelenül zárult – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére idén augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított hatvan napon belül kell kiírni - áll a közleményben.

Mint írták, Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

„Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőben történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekébe, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében” – hangsúlyozza a kommüniké.

További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak a kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.

„Mindenképp indulni fogok a következő pályázaton is”

Ókovács Szilveszter jelenlegi főigazgató a hírt elsőként az Indexnek kommentálta. 

Úgy fogalmazott: „mindenképp indulni fogok a következő pályázaton is. Áttekintem a pályázati anyagomat, és azt a kért új szempontok alapján kiegészítem.

– jelentette ki Ókovács Szilveszter.

MTI/Index

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. december 01. 21:19
Hírek szerint Ókovács Szilvesztert hozták volna ki gyóztesnek, de azzal a kitétellel, hogy az eredetileg a kiírásban szereplő 5 év helyett csak 2 évre akarták őt kinevezni. A módosítás oka, hogy a Csák miniszter által favorizált Zoboki Gábor építész, tekintettel a nehéz gazdasági helyzetre, most nem akart pályázni, de két év múlva, amikor már remélhetőleg újra lesz pénz szívesen belevágna. Ókovács érthető okokból ezt a megalázó szerepet nem vállalta. Nem kis részben azért, mert eddigi működése alatt gyakorlatilag nem tudták használni az Operaházat, hiszen építés alatt állt.
baloghpap
2022. december 01. 20:41
Biztos, hogy Ókovács Szilveszter megpályázza... Így helyes a cím. Szívesen.
Szorgos Lajhár
2022. december 01. 20:32
https://www.momus.hu/article.php?artid=7408&cat=4&recid=7408
Senki Alfonz
2022. december 01. 17:39
Ez miért közhír??? Az ő dolga!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!