Lengyel László értékelte 2022-őt: Orbán újra elszigetelődött, de itthon megvette a választókat

2022. december 17. 14:10

A politológus értékelése szerint bár a demokráciák defenzívában voltak 2022 év elején, sikerült kitartaniuk.

2022. december 17. 14:10
null

Csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elemezte az évet Lengyel László. A politológus értékelése szerint bár a demokráciák defenzívában voltak 2022 év elején, sikerült kitartaniuk, ellenben az oroszoknak nem sikerült elfoglalniuk Ukrajnát, a kínaiaknak pedig a Coviddal akadt gondjuk.

Ha az orosz csapatok itt állnának Csapnál, és ő virággal fogadná őket, másként beszélnénk, de éppen visszavonulásban vannak” – elemezte Lengyel, megalapozza a balliberális oldalon 12 éve hangoztatott tételmondatot: „Orbán elszigetelődött!”

„Az év végére kijött az, hogy szövetségesei eltűntek a színről, nagyhatalmi szövetségesei sincsenek. Ez jól mutatja, hogy hol van a mozgástere” – fejtegette Lengyel.

Választás

Rátérve az április 3-i választásra, a politológus úgy értékelt: „Orbán gyakorlatilag megvette a választókat”.

„Olyan mennyiségű pénzt öntött bele bérekbe, nyugdíjba, amiről ma már tudjuk, hogy őrültség volt” – mondta, emlékeztetve, hogy 2006-ban is „eljött az igazság pillanata”. Rögtön ezután azonban felidézte, hogy a rezsicsökkentést is „le lehetett nyeletni” az emberekkel, mert „a választók sajnos ilyenek”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2022. december 17. 19:59
"Lengyel László, a csodálatos, a legnagyobb. Ő az, aki politológusként úgy húzott le egy életet, és úgy él kiválóan évtizedek óta, hogy SOHA, SEMMIKOR, SEMMILYEN JÓSLATA NEM JÖTT BE. 1994-ben például azzal állt elő, hogy Boross Péter miniszterelnök nem fogja kiírni a választásokat, hanem inkább katonai puccsot hajt végre. Mondani sem kell, a prognózis nem jött be, ám ez az apróbb tévesztés egy pillanatra sem vitte félre a Nagy Jóst. Ő továbbra is magabiztosan ontotta magából a reálisabbnál reálisabb felvetéseket. A legutóbbi uniós választás előtt határozottan megmondta, hogy márpedig az MSZP–Párbeszéd a legesélyesebb az ellenzéki oldalon. Ez annyira így lett, hogy a szocialisták történelmi vereséget szenvedtek, sosem értek el ilyen rossz eredményt."
írmag
2022. december 17. 17:23
Nagyon progresszív lettél, új pulcsi cipzárral, már csak a gondolkodásod primitívségét kellene felülvizsgálnod, amúgy magyarosan lenne kívánatos.
nempolitizálok
2022. december 17. 17:14
Ha nem mondana időnként ez a Lengyel időnként bődületes baromságokat, már azt sem tudnánk ki ez.
zakar zoltán béla
2022. december 17. 17:06
békesidávidbod...................máriazita
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!