A dühről

2023. január 11. 14:22

Bassza meg, elment a társam! Gerő nyomozót várják a boldog vadászmezők.

2023. január 11. 14:22
null
G. Fodor Gábor

A halál a legnagyobb kommunista. Nincs benne semmi igazság, de mindannyiunk egyformán osztályrészül kapja. Finomkodunk vele, pedig azt kellene mondanunk: “kurva anyját a kommunistáknak!”

Igen, dühös vagyok, mert nincs igazság.

De az élet se kegyesebb. Mit is akar? Azt akarja, hogy menj tovább, csináld tovább a dolgodat, mintha nem is történt volna semmi. Technikai kérdéssé silányítja a metafizikát: “na, majd akkor úgy lesz ezentúl, hogy…”- okoskodik. Az élet egy igazi bürokrata. De

nekünk játék kell, mélység és derű. Hogy lehetne enélkül bármi is elviselhető?

Volt egy játékunk Gerővel. Mint a hollywoodi filmekben a zsaruk, ő volt Gerő nyomozó, én meg G. Fodor nyomozó és felnyitottuk a politikai világ lezáratlan vagy éppen már rég lezárt aktáit: na akkor mi is van a szocikkal, vannak-e még liberálisok és így tovább. Volt egy aktánk az örökkévalóságról is, az volt ráírva: bazd meg, örökkévalóság. Igen, így van: bassza meg, elment a társam!

Gerő nyomozót várják a boldog vadászmezők.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 12. 20:54
Levelezésünk: Felhívom a figyelmét a KTKJ,blog.hu nevű blogra! Tisztelettel: Göntér László Tisztelt Uram! Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a cikkre. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Más gondolatait is érdemes megismerni, akkor is, ha nem értünk vele egyet.
Davidov
2023. január 12. 08:42
Ilyen egy fröccsögő ner-es kanegér?!
... az oláhokat
2023. január 12. 08:02
Októberi Gerő- G. Fodor vita: https://mandiner.hu/cikk/20221011_ukrajna_oroszorszag_haboru_elemzes_politika_filozofus_tortenesz_belfold_kulfold
Gulyásleves
2023. január 11. 22:03
G. Fodor Gábor Kisfiam Gerő feltörölte veled a padlót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!