Egy osztrák polgármester lezárná a határt a soproni magyarok előtt

2023. január 27. 14:00

Márciustól teljesen lezárhatják a határhoz vezető utat, amennyiben elfogadják a polgármester javaslatát.

2023. január 27. 14:00
null

A somfalvai (schattendorfi) polgármester bekeményít: teljese lezáratná a határátkelőt a magyarok előtt. Naponta egyébként 4000 autó halad át azon a határátkelőn, bár pontos számadatok nem ismertek, ugyanis a polgármester, Thomas Hoffmann szerint azok

nem szükségesek.

Hoffmann szerint a forgalmi terhelés jól látható. Az út mentén található többek között egy óvoda, iskolák, egy gondozási központ és a temető.

A burgenland.orf.at cikke szerint a szakasz ingázó- és tranzitútvonallá degradálódott, mivel ez a legrövidebb út Sopron (Ödenburg) térségéből Mattersburg, Baden és Wiener Neustadt városrészekbe. Emiatt vezette be a vezetési tilalmat a polgármester, ami viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ezért Hoffmann most egy olyan fénysorompót szeretne, amely csak Somfalva és a szomszédos magyarországi Agendorf lakosai számára nyílik. Ehhez a polgármester a belügyminiszterhez intézett nyílt levélben kérte a jogalap megteremtését. A minisztérium közleménye szerint ellenzik, már csak uniós jogi okokból is, mert egy ilyen akadály megfosztaná az uniós polgárok többségét az utazás szabadságától.

Nyitókép: HERBERT P. OCZERET / APA / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. október 02. 21:33
Akik azt hiszik, hogy a lila tehén tojja a táblás csokit azoknak eszük is ennyi.
Gjallarhornet
2023. január 29. 05:04
Gondolom a polgi meg a haverjai befejezték a kerülő úthoz szükséges telkek felvásárlását és már sürgős lenne a lé.
robipecs
2023. január 28. 22:45
A sztori annyi, hogy az átkelö már most is zárva van a reggeli és délutáni csúcs idejére. Most sem tudnak átjárni munkába. Az egész dolog a polgármester apja miatt van, aki a templommal szemben lakik, és ott megy el előtte a forgalom és zaj van, korán reggel, nem tud aludni.
Odone Ricci
2023. január 28. 10:39
A magyar jómódú turisták, fogyasztók és vásárlók valamint az olcsó, szorgalmas fizikai munkások és szakmunkások jöhetnek. A többi maradhat Mo-n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!