Magyar népdal repíti Lotfi Begit a nemzetközi zenei porondra (VIDEÓ)

2023. február 05. 20:09

A Tavaszi szél vizet áraszt című népdal újból meghódítja a nemzetközi zenei berkeket.

2023. február 05. 20:09
null

A napokban debütált Lotfi Begi legújabb klipje, a Heartbreak, amely több szempontból is különlegesnek számít. Az ismert lemezlovas közösségi oldalán a videóhoz azt írta kísérőszövegként, hogy a dal nemzetközi terjesztésben a Warner Music-nál jelent meg, a szerzemény maga pedig Cecilia Gault japán-amerikai énekesnő előadásában csendül fel.

Lofti Begi a fentiekhez hozzáfűzte, hogy a vájtfülű hallgatóknak bizonyára „a drop is ismerős lehet valahonnan.” Nem más, mint

A Szeretlek Magyarország szerint ezzel a munkával a lemezlovas-producer 20 éves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért el, ugyanis először működött közre nemzetközi kiadóval. Ez pedig újabb sikereket és elismeréseket hozhat számára.

A lap hozzátette, a „Tavaszi szél”, Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtései közül azért emelkedik ki, mert magyarországi fellépése során a Queen frontembere, Freddie Mercury és a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose is elénekelte.

Így hangzott a Tavaszi szél Freddie Mercury feldolgozásában:

„Az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző”

„Mindig fontos kérdés, hogy miként lehet Magyarországról nemzetközi színtérre kerülni. Én úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. Így a Heartbreak szerzésekor egy kifejezetten a magyar zenére jellemző, egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a Tavaszi szélre pedig tökéletesen illik ez a leírás. A felvételbe pedig úgy tűnik, beleszeretett a világ egyik legnagyobb kiadója, a Warner Music Group is!” – nyilatkozta Lofti Begi.

A zenei producer hozzátette,  „a Heartbreak énekdallamának írása során egy olyan topliner szerzővel is volt lehetőségem együttműködni, aki az európai zeneipar egyik bölcsőjéből, Svédországból származik, és dolgozott már együtt Martin Garrix-szel és Ferry Corsten-nel. Az elkészült dalt pedig a földgömb másik oldalán élő amerikai énekesnő, Cecilia Gault énekelte fel, aki szintén többmilliós streamű dalaival hatalmas népszerűségre tett szert, ráadásul ír és japán felmenőkkel rendelkezik és

A klip további érdekessége, hogy egyes jeleneteit New Yorkban, míg másokat Budapesten forgatták.

A Heartbreak klipjét alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2023. február 08. 08:37
:DDD Jujjj, végre írtál valami jót is!!! :DDD Szóval te már elhúztál innen!!! A nap híre!!! Ez így nagyon rendben van!!! Remélem látogatóban sem jársz haza!!! Így már meg is bocsájtottam neked!!! Ha igazán faszagyerek vagy, akkor elviszel még magaddal pár hozzád hasonszőrű szerencsétlent!!! Biztos vannak ilyenek a családodban, környezetedben!!! Fizetem a repjegyüket az éves (neked persze csak 2 heti...:D) fizetésemből!!! A végén még hasznunkra leszel és segítesz megtisztítani az országot a hozzád hasonló selejtektől!!! Üdvözöllek kedves barátom, legyél nagyon sikeres, lehetőleg Magyarországtól minél messzebb!!! :DDD Ui, azért azt érzed, hogy mennyire beteges, hogy 20 éve elmész valahonnan - természetesen egy sokkal jobb helyre - közben meg naphosszat a régi országod (mert hazád neked nincsen és sosem volt) politikai/közéleti oldalán kommentelsz??? :DDD Annyira szánalmas vagy, mint egy megcsalt barát, aki a 20 évvel korábbi szeretőjének a FB oldalára írkálna rosszindulató kommenteket... Jól mértelek fel legelsőre, igazi lúzer lehetsz... :DDD Az új helyeden senki vagy, senkinek vesz a környezeted, ezért aztán kapaszkodnál a nemlétező gyökereidbe... Ilyenek a gyökerek... Pont, mint te... :DDD
feszojidnal
2023. február 06. 20:42
Elnézést, de nekem ez egy rakat foshnak tűnik.
Bell & Sebastian
2023. február 06. 10:46
Ismételten sikerült egy magyar népdalt meggyalázni. Zene + szöveg + tánc + viselet = népdal Itt jegyezném meg, hogy a szép kiejtés is fontos, és mivel egyszólamú, az előadó mindent bevethet, hajlítást, csúsztatást, dinamikát, erőt, csak olyasmit nem, ami az érthetőség rovására megy, ugye cigányok, ti szoktátok kerékbe törni az édes anyanyelvünket, a tiétekkel azt csináltok, amit csak akartok.
bajai
2023. február 06. 06:55
"a „Tavaszi szél”, Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtései közül azért emelkedik ki, mert magyarországi fellépése során a Queen frontembere, Freddie Mercury és a Guns N' Roses énekese, Axl Rose is elénekelte." Ja, ja feltétlen azért emelkedik ki. :) Hülyék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!