Polgármesteri dicséretet és jutalmat kaptak a rendőrgyilkosság során intézkedő rendőrök

2023. február 16. 17:55

Dicséretben és összesen ötmillió forint jutalomban részesítette a január 13-án tragédiával végződő intézkedésben részt vevő rendőröket Újbuda polgármestere.

2023. február 16. 17:55
null

A közleményben idézték László Imre polgármestert, aki kiemelte, hogy a meggyilkolt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás.

Emlékeztetett: január 13-án egy rendőri intézkedésben vesztette életét Baumann Péter főhadnagy, a támadója két másik rendőrt is megsebesített. Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt.

Őket - köztük posztumusz Baumann Pétert - az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevekénységükért és felelősségteljes munkájukért polgármesteri dicséretben részesítette László Imre.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. február 16. 19:02
Sokkolót a rendőröknek!
Igazszó
2023. február 16. 18:59
Megérdemlik? Bődületes szakmai és emberi hibák után dicséret? Rossz vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!