Fegyir Sándort küldhetik az ukránok Budapestre nagykövetnek

2023. március 27. 20:09

A magyar származású férfi akkor került be a hírekbe, amikor a frontról tartotta meg egyetemi óráit.

2023. március 27. 20:09
null

Sándor Fegyir lehet Ukrajna következő budapesti nagykövete – szellőztette meg Panyi Szabolcs oknyomozó újságíró a Twitteren.

Marija Mezenceva, európai integrációs ügyekben aktív ukrán parlamenti képviselő bár nem erősítette meg a hírt a hvg.hu-nak, de azt elárulta a lapnak, hogy gondolkodnak új nagykövet Budapestre való küldésében. Olyan embert szeretnének, akinek vannak magyar gyökerei és képzett a társadalomtudományokban. A lapnak magyar diplomáciai források is megerősítették, hogy egyeztettek Fegyirről az ukránokkal.

Ismert: az Ungvári Egyetemen tanító magyar származású férfi neve akkor került be a médiába, amikor orosz támadás után azonnal önkéntesként csatlakozott az ukrán hadsereghez, majd arról töltött fel képeket a közösségi oldalára, hogy a frontról, ágyúdörgés közben tart órákat.

Nyitókép: Kiszó

Kárpátaljai dialektust és a magyar nyelvet használják a rádióbeszélgetéseik rejtjelezésére a kelet-ukrajnai fronton (videó)

A jellegzetes kárpátaljai dialektust és a magyar nyelvet használják a rádióbeszélgetéseik rejtjelezésére a kelet-ukrajnai fronton azoknál az ukrán egységeknél, amelyekben kárpátaljaiak szolgálnak - írta a Suspilne az ungvári Viktor Scsadej Facebook-bejegyzésére hivatkozva. A kárpátaljai területvédelmi egység tagja, aki az elmúlt években több alkalommal is indult Ungvár polgármesteri székéért - sikertelenül - posztjában megjegyezte: magyar a legjobb titkosítási nyelv az ukrajnai háborúban".

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. március 28. 17:40
Jó fej. Szívesen látjuk. Minden ukrán magyar, csak nem minden ukrán beszél magyarul. Ha könnyebben megértjük egymást, az jó. Az ukrán kormánynak is jó pont, ha nem egy LMBTQ-aktivistát vagy magyargyűlölőt küld. Ettől persze még nem fogunk fegyvert küldeni.
kaltran
2023. március 28. 12:51
Ez a figura majd gyün, oszt comingoutol és bejelenti, ő egy buzi vagy transz és csatlakozik a magyar gyermekvédelmi törvény elleni mozgalomhoz. Jurova szájon fogja csóklani. Janicsárok vannak még. Ha Ukrajna eztet a figurát alkalmasnak találja nagykövetnek, az csakis velünk ellenséges lehet.
polnemkor
2023. március 28. 09:30
Az évek óta durván magyarellenes ukrán propagandát, agitációt toló, magyar néven is működő többesügynök Budapestre delegálását természetesen nem fogadhatja el a magyar kormány ! ! !
Kala pál
2023. március 28. 08:46
A fején is szőrös lenne simán elmenne Dánlel P-ként. Tehát nem magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!