Egy skorpió nézett vissza a Pesti úti Lidl akciós eprei közül

2023. március 31. 20:15

Hazánk legismertebb állatbefogója szerint egy kifejezetten egzotikus fajról van szó, amelynek hazája például Kína, Malajzia, Indonézia.

2023. március 31. 20:15
null

Egy vásárló jelezte, hogy skorpiót talált a Lidl áruház eprei között – számolt be a Promotions. A portál szerint egy Tünde nevű Facebook-felhasználó egy csoportban osztotta meg, hogy a csütörtöktől akciós friss import eperben egy skorpió lapult, amit egy üvegpohár használatával hatástalanított. A vásárló posztja eljutott hazánk legismertebb állatbefogójához, Both Zoltánhoz is, aki a lapnak elmondta, hogy

egy kifejezetten egzotikus fajról van szó,

ugyanis az 500 grammos eperben elbújt állat nem más, mint: „egy Heterometrus, egészen pontosabban az óriás erdei skorpió egyik közepes méretű alfaja, mely elsősorban Délkelet-Ázsia szubtrópusi tájain honos. Hazája például Kína, Malajzia, Indonézia. Szúrása az emberre alapvetően nem mérgező, csak arra érzékenyeknél válthat ki allergiás reakciót a legfeljebb bőrirritációt okozó akciója. Halálos végkimenetel nem ismert”.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sylvain Cordier / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. június 03. 23:56
Én nem rettenek meg, csak a könyvskorpiótól.
röviden
2023. április 03. 09:56
Banánpók, eperskorpió... Vásárolj hazait.
kizökkentidő
2023. április 02. 21:58
Osztán hogy kilója a skorpiónak? :)
satman11
2023. április 02. 20:11
Bocs, feltünhet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!