Újra Budapestre jön Jordan B. Peterson

2023. március 06. 15:02

A kanadai pszichológus a tavalyi hatalmas sikere után május 9-én a Papp László SportAréban lép fel.

2023. március 06. 15:02
null

A tavalyi teltházas előadás után a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét Budapestre jön dr. Jordan B. Peterson – közli az esemény Facebook-oldala. A kanadai pszichológus május 9-én a Papp László Sportaréban lép fel.

Az előadó mitológiát tanított jogászoknak, orvosoknak és üzletembereknek, tanácsadóként dolgozott az ENSZ főtitkárának, klinikai ügyfeleinek segített kezelni a

depressziót, a kényszerbetegséget, a szorongást és a skizofréniát,

tanácsadóként dolgozott nagy kanadai ügyvédi irodák vezető partnereinek, és számos előadást tartott Észak-Amerikában és Európában.

Dr. Peterson – tanítványaival és kollégáival együtt – a Harvardon és a Torontói Egyetemen több mint száz tudományos közleményt publikált, amelyek átalakították a személyiség modern megértését, míg a Maps of Meaning (A jelentés térképei) című könyve: A hit építészete forradalmasította a valláspszichológiát. A 12 szabály az élethez című könyve: An Antidote to Chaos (A káosz ellenszere) 2018-ban jelent meg, és több mint 4 millió példányban kelt el a világon. A folytatás, Beyond Order (Túl a renden): 12 More Rules for Life (További 12 szabály az élethez) címmel 2021. március 2-án jelent meg.

Nyitókép: Földházi Árpád

Tudnunk kell, mik az utópisztikus víziók veszélyei - Jordan Peterson a Mandinernek

„A baloldal utópisztikusságában abban kezdett hinni, hogy a csoportidentitás mindenek fölött áll. De ez nem más, mint visszatérés a veszélyes törzsi gondolkodásmódhoz" - mondja Jordan Peterson a Mandinernek. A budapesti Brain Bar jövőfesztiválon előadó, világhírű kanadai pszichológus és gondolkodó lapunknak kifejtette: mélyen csodálja Európát, ugyanakkor hibának tartja, hogy társadalmaink elvesztették a hitüket.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2023. március 07. 18:52
https://www.youtube.com/watch?v=6PnSWh2ir18
Csakcsöndben
2023. március 07. 09:25
@budapesti: a szerzőt és a többi művét nem minősítettem (az egy hosszabb poszt lenne másrészt nehéz téma), de a "Maps of meaninget" szvsz senki se bírja végigolvasni, ennyit írtam.
Zsolakomarom
2023. március 06. 18:51
"előadó mitológiát tanított jogászoknak, orvosoknak és üzletembereknek" mit ba#ott el a fordito mar megint?
felcsutfan
2023. március 06. 17:00
Uhh, a múltkor az az ördögűző nem segített? Pszichológus is kell neki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!