Látványos videóban elevenedik meg a magyar néptánc színe-java

2023. április 29. 15:54

A bemutatkozó felvételt a tánc világnapjára időzítették.

2023. április 29. 15:54
null

Április 29-én, Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapján ünnepeljük a tánc világnapját. művész azzal írta be magát a történelembe, hogy meg merte reformálni a korábbi technikákat és sajátos módszereket dolgozott ki.

Erre a napra időzítve rukkolt elő egy látványos imázsvideóval az Intenzív Néptánc formáció, amely azt a célt tűzte ki maga elé egyik új projektjében, hogy

A videóhoz a zenei aláfestést Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, hegedűs, zeneszerző szolgáltatta. A táncokat Horányi-Pirók Panka és Horányi Csaba mutatták be. A videó gyártási munkálataiért Mátrai Dávid felelt.

A videót alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. április 30. 07:01
A helyszinek jók, de a zenénél és a ruhák válogatásánál lehetne jobb is.
Öreg Palóc
2023. április 29. 22:25
Nekem mindegy, én mindet szeretem. :)
Bell & Sebastian
2023. április 29. 19:52
Valaha volt törekvés az egységesítésre, nekünk például kalocsai lakodalmast kellett ropni, aztán megtekintette Ortutay Gyula a produksziót, aki a number one néprajzos volt a cuclizmusban, lebarmolta a tanerőket, majd visszaállt a régi rend, mindenki visszatért a saját kultúrájához, saját táncrendjéhez. Ami csakis arra a falura volt jellemző a németeknél, egy hosszabb blokkot játszott a zenekar, amiben meghatározott sorrendben következtek a különböző táncok, de mindegyikben volt játék vagy egy olyan csavar, amit csak a jobbak tudtak. Tanították óvodától középiskola végéig, népi koreografált páros táncok füzére. Én még azt is láttam, hogy a bál előtt reszelt szappant szórnak a fapadlóra hogy jól csússzon, aztán ha valaki rálépett egy nagyobb darabra, akaratlanul bemutatott egy leszúrt Rittbergert, ha nem kapta el a párja. Nálunk nincsen függőleges ugrándozás, de a mars sem jellemző a magyar táncokra, német hatás a kalocsaiban.
mustarharmas
2023. április 29. 18:56
Van jobb... Eredeti népzenével jobb lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!