Itt tudja visszanézni Novák Katalin köztársasági elnök Ferenc pápa előtt elmondott beszédét! (VIDEÓ)

2023. április 28. 15:03

Novák Katalin köztársasági elnök azt mondta, akkor jött Ferenc pápa, amikor erre a legnagyobb szüksége van Magyarországnak és Európának.

2023. április 28. 15:03
null

„Szentséges atya, Isten hozta önt, a béke emberét Magyarországra” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Novák Katalin Ferenc pápát a Karmelita kolostorban. A köztársasági elnök azt mondta, mi magyarok így köszöntjük a kedves vendéget, majd azzal folytatta, „hisszük, hogy a szentatya érkezése éppen most, éppen ide, Magyarországra nem véletlen, nem is világpolitikai összefüggések következménye csupán, több mint a magyar katolikus egyház és magyar állam meghívásának elfogadása. Őszentsége budapesti látogatása kairosz, az éppen alkalmas pillanat és hely a találkozásra, a harangok megkondítására, az igazságos béke meghirdetésére” – jelentette ki az államfő.

A keresztény értékeken nyugvó élet

Isten megfelelő időben összehozza, erővel vértezi fel azokat – fogalmazott –, akik bíznak a szeretet, összefogás és a béke erejében. Mi, magyarok abba a magasságba akarunk felemelkedni, ahol Krisztus híveinek és különbség nélkül minden jó akaratú, békét kereső embernek a magától értetődő összetartozását megtaláljuk, ahol az életünk megújulása vár ránk – jelentette ki, s arról beszélt, akkor jött Ferenc pápa, amikor erre a legnagyobb szüksége van Magyarországnak és Európának. S a szentatya megerősít bennünket abban – mondta –, hogy a keresztény értékeken nyugvó életnek van alapja, értelme és jövője a 21. században is.

S a köztársasági elnök kitért arra, Magyarország deklarálta az Alaptörvényében, hogy

védjük a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között

önkéntes elhatározáson alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának az alapját, s hogy minden embernek joga van az élethez, az emberi méltósághoz. A magzat életét pedig a fogantatástól kezdve védelem illeti meg. „Szövetségesek vagyunk, együtt védjük az emberi életet, a nőt és a férfit, külön-külön és összekapaszkodva, az üldözött keresztény testvéreink, de a másként gondolkodó és másként élők szabadságát is” – fogalmazott.

Járjon el a béke érdekében – kérte Novák Katalin a szentatyát

Majd arról szólt, hogy a szövetségünknek most súlyos, tragikus időszerűséget ad a közvetlen szomszédságunkban dúló véres háború.

Mi a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút, nem akarjuk a fiainkat, férjeinket a frontra küldeni” – mondta, majd kijelentette, hogy Ferenc pápában a béke emberét látjuk, hogy beszélni tud mindenkivel – Kijevvel, Moszkvával, Washingtonnal, Brüsszellel, Budapesttel –, akik nélkül nem lehet béke. S azt kérte Novák Katalin a szentatyától, hogy járjon el személyesen a mielőbbi igazságos béke érdekében.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 29. 11:37
Büszke vagyok Novák Katalinra! Örülök, hogy Ő az államfő! Isten áldja!
Igazszó
2023. április 28. 20:00
Luciferit ellenpápává kreálta az a zsidó háttérhatalom, ami Benedeket fogságba vetette és elnémította. Pont olyan hiteltelen, aljas mocsok, mint a nagyváradi rabbi bíborosi köpönyegbe bújt unokája. Passzol hozzájuk a kéksárgába bújt hoholfasszopó kvótaribanc. Remélem hamarosan a pokolra jut mind a három.
Mariza
2023. április 28. 18:47
Nagyon kedves, okos elnökasszonyunk van! Megbecsülést és tiszteletet érdemel ,nem bántó kommenteket!
zsuuuzsaaa
2023. április 28. 18:09
De gyorsan rárepült a ballib erre a cikkre :D Parancsba adták, hogy gyorsan mocskolódni kell, mert túl ütős beszéd volt? Kár kepeszteni, dőlni fognak a like-ok, Novák Katalin csúcsteljesítményt nyújtott ma, a beszéd is szuper volt. Jogosan remeg a ballib oldal :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!