Pintér Sándor egyeztetni hívta a pedagógus életpályatörvényről a parlamenti pártokat

2023. május 19. 18:58

A közlemény szerint a minisztérium az elmúlt hónapokban intenzív szakmai egyeztetést tartott az új pedagógus életpályatörvény tervezetéről.

2023. május 19. 18:58
null

A három hónapja tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően a parlamenti pártokkal is egyeztet a Belügyminisztérium az új pedagógus életpályatörvényről, amely megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését is.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május 24-ére, szerdára hívta egyeztetésre a parlamenti pártok (Fidesz-KDNP, DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk) frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit.

A Belügyminisztérium közleményében tudatta, bízik benne, hogy a baloldali pártok – ahelyett, hogy gyakran erőszakig fajuló tüntetéseket fűtenek, és bevallottan azért dolgoznak, hogy megakadályozzák a pedagógus-béremelés fedezetét biztosító uniós források kifizetését – hajlandóak a higgadt, konstruktív párbeszédre annak érdekében, hogy javuljon a gyermekek oktatásának színvonala és megtörténjen a pedagógusok béremelése.

A közlemény tudatta, hogy a minisztérium

az elmúlt hónapokban intenzív szakmai egyeztetést tartott az új pedagógus életpályatörvény tervezetéről

a szakszervezetekkel, a Nemzeti Pedagóguskarral, szakmai és civil szervezetekkel. Az egyeztetések során több tucat tartalmi kérdésben is befogadta a szakmai javaslatokat. Az egyeztetések lezárultát követően a kormány benyújtja a parlamentnek a törvényjavaslatot.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. május 19. 21:55
vajon tesz-e visszautasíthatstlan ajánlatot?
Lajoss
2023. május 19. 21:35
Semmi értelme..pártállam.
Andilla
2023. május 19. 21:06
Na, esse fog tecceni eggyeseknek.
Szerintem
2023. május 19. 20:23
"Pintér Sándor egyeztetni hívta a pedagógus életpályatörvényről a parlamenti pártokat" Jo, jo, de nem érnek rá elmenni, mert építkezési kerítéseket rángatnak, meg akárhol az utcán randalíroznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!