Perrel fenyegeti az RTL a Három Királyfi Három Királylány Mozgalmat, pedig csak a gyermekvállalás örömét hirdették

2023. május 18. 16:05

A családbarát szervezet azt szeretné, hogy minél több helyre eljusson pozitív üzenetük a gyermekvállalásról, de arra nincs apparátusuk, hogy bíróságra járjanak.

2023. május 18. 16:05
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Perrel fenyegette meg az RTL Klub a Három Királyfi, Három KIrálylány Mozgalmat gyermekvállalásra ösztönző plakátjai miatt, amelyet a szervezet a televíziós csatorna egyik sorozatát népszerűsítő plakátjaira reagálva készített.

Az RTL Klub Mellékhatás címmel indított sorozatának plakátján egy nő látható, amint magzatpózban fekszik. Ezen kívül a sorozat címe, és alatta a következő szöveg: „Egy új életre rámehet mindenki másé”. Ezzel együtt semmi nem utal arra, hogy ez egy televíziós sorozat lenne.

Bár maga a sorozat egyáltalán nem erről szól,

sokak szerint a plakát így egyértelműen abortuszpárti üzenetet hordoz.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom erre reagálva készített egy saját plakátot, amelyen egy mosolygó kisbaba látható, mellette a felirattal: Mellékhatás? Egy új élet elképesztő boldogságot adhat”. Egyben arra kérik az állampolgárokat, hogy adójuk 1 százalékával támogassák szervezetüket. 

A plakátot, amelyet különböző felületeken és a közösségi médiában kezdett terjeszteni a mozgalom, a Nyugati pályaudvarnál egy citylight poszterhelyen is elhelyezték. 

Közben a szervezet a televíziós csatornát is megkereste azzal az ötlettel, hogy az RTL félreérthető reklámjának tisztázása érdekében kezdjenek közös kampányba és készítsenek együtt egy pozitív üzenetű plakátot. Bár az RTL megköszönte a felajánlást, nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel.

Majd egy következő körben már arra szólították fel a mozgalmat, hogy

72 órán belül távolítsák el a Nyugati térről és mindenhonnan a kisbabás plakátot,

miután – álláspontjuk szerint – a szervezet jogosulatlanul használja a Mellékhatás címet. Amennyiben a kérésnek nem tesznek eleget, megteszik a szükséges jogi lépéseket a védjegyoltalomból fakadó jogaik megóvása érdekében.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom értetlenül áll az RTL felszólítása előtt, és nem értik, miért zavarja a csatornát, hogy pozitív színben tüntetik fel a gyermekvállalást.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke lapunknak elmondta: jogászaik szerint plakátjuk nem sértheti az RTL érdekeit, a csatorna legfeljebb akkor perelhetne, ha az ominózus védjeggyel a szervezet valamilyen szolgáltatást próbálna eladni.

Ennek ellenére leszedik a plakátot,

mert sem energiájuk, se apparátusuk arra, hogy bíróságra járjanak.

Ezzel együtt mindenkit arra kérnek, hogy 72 órán belül minél többen tegyék ki a közösségi médiában a kisbabás plakátjukat, hogy pozitív üzenetük mindenhová eljuthasson, ahová csak lehet. 

Nyitókép: a mozgalom plakátja (Facebook/Skrabski Fruzsina) 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. augusztus 09. 17:23
“Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke lapunknak elmondta: jogászaik szerint plakátjuk nem sértheti az RTL érdekeit, a csatorna legfeljebb akkor perelhetne, ha az ominózus védjeggyel a szervezet valamilyen szolgáltatást próbálna eladni.” Az ártatlan kékszemű S. F. Mindjárt el is hiszem…. Amúgy nem szolgáltatást, hanem egy tévés produkciót akartak eladni. Tehát jobb, h levették. Persze ezzel közpénzt dobtak ki az ablakon. Mi mást?
mijjamano
2023. május 24. 00:33
Erre a védhető ügyre nincs az MTVA-nak egy fillérje se??? Minden a jobboldal kommunikációjára adott forint kidobott pénz!!
ZombikaFoskoma
2023. május 19. 08:52
.
zorroro
2023. május 18. 23:12
A sztori szerint egy magyar oligarcha-házaspárnak csak béranya útján lehetne saját gyereke. Mo.-n ez nem engedélyezett. Az oligarcha-pár azonban leszarja a törvényeket, van pénzük, és egy bántalmazó házasságból menekülő ózdi proli csajjal megcsinálják. A rendőrség meg kussol, mert az oligarcha törvények felett áll... A fideszes anyukáknak nem inkább ezzel van bajuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!