Egy budapesti főiskolát vásároltak meg a kínaiak

2023. június 16. 12:44

A hallgatók számára kínai karrierlehetőséget is kínálnak.

2023. június 16. 12:44
null

Egy kínai cég vásárolta meg tavaly novemberben magyar tulajdonosától az ATALANTA Oktatási Kft.-t, amely az egyik hazai magánfőiskola fenntartója – írta meg a 24.hu.

A lap emlékeztetett, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolát 2006-ban alapították. A vásárlást követően a felsőoktatási intézmény új tulajdonosa a kínai Hope Education Group lett.

A tulajdonosváltást követően, a főiskola már akár négyezer eurós ösztöndíjat és egész évben ingyenesen elérhető mandarin nyelvtanfolyamot kínál.

Ezen túl kínai karrierlehetőséget

és malajziai mesterképzést is ajánlottak az alapképzéseire jelentkezőknek, méghozzá száz százalékos tandíjtámogatással.

Nyitókép illusztráció: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parm
2023. június 16. 18:01
Szabó Timi aggódott már?
states
2023. június 16. 17:18
Komcsikat megüti a laposguta.
Carsac
2023. június 16. 16:34
Kína lesz elsőként az állam, amely alávág a fehér ember civilizációját belülről bábként mozgató askenázi "éttermiségnek". Miközben Európára egyre kevésbé hat a "holokauszt- bűntudat" és a balos "szakértőkormány" meg az "éttermiség csak baloldali (kommerzsidó) lehet " illúzió, a Kelet egyre építi bástyáit. Nekem most úgy tűnik, hogy az eddigi, gojok közt bevált masterplan nem fog működni. Mármint az, hogy a kínaiak közé befurakodni, őket belülről kritizáló, (fehér) kínai embernek álcázott, leszólás - gyűlölködés nem fog menni. Észreveszik a sábeszes ármányt és kib.sznak titeket, mint macskát sz.rni. Ne mondjátok, hogy nem szóltam, Hari Seldon komplexusos, önválasztott társadalommérnökök.
Walhalla
2023. június 16. 16:23
Jájjj libsikék, hiszen ez a nyugati valóság. Évek óta vásárolják be magukat a kínaiak a nyugati egyetemekbe. Éberség elvtársak! "Chinas Geld für deutsche Universitaeten---Kassieren und schweigen" https://www.deutschlandfunkkultur.de/chinas-geld-fuer-deutsche-universitaeten-kassieren-und-100.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!