Az államtitkár szerint a kereszténységet most az Európai Uniótól kell megvédeni

2023. június 10. 20:05

Latorcai Csaba arról beszélt, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás, de őseink példája nyomán kereszteket kell állítanunk a békéért.

2023. június 10. 20:05
null

Állítsunk minél több keresztet a békéért – szólította fel a jelenlévőket Latorcai Csaba, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombaton, a máriabesnyői Trianoni kereszt ünnepélyes megáldásának alkalmából mondott beszédében.

Az államtitkár felidézte azt az évszázados hagyományt, hogy az emberek az utak mellé kereszteket állítottak. Szerinte napjainkban is ezt kéne követni, az így állított keresztekkel felhívni a figyelmet béke fontosságára. Hozzátette, napjainkban a kereszténységet kell megvédeni, mert az a legüldözöttebb vallás, amelyet most az Európai Unió támad. 

– mondta beszédében, majd hozzátette – „Ígérem, nem fogjuk hagyni, hogy migránsokkal árassza el Magyarországot az európai baloldal, és velük összefogva a dollárbaloldal.”

Az eseményen Gaal Gergely, a Pest vármegyei KDNP elnöke is felszólalt, aki arról beszélt:Szent István király elkötelezte a magyarságot az európai keresztény civilizáció mellett, amelyben mi, magyarok nagyon fontos küldetést vállaltunk.

– tette hozzá Gaal. A felújított keresztet megáldotta Virth József kapucinus atya, a máriabesnyői bazilika binor plébánosa.

(MTI)

Nyitókép: Latorcai Csaba Facebook-oldala

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coupdetat
2023. június 11. 08:10
"... őseink példája nyomán kereszteket kell állítanunk a békéért." Ezen kívül segíthet még a kis kurva ovisok átoperálása, az imalánc, a székely őrtüzek és az ingyenes parkolás. -------------------------------------------------------------------------- " a magyar infláció messze a legmagasabb az Európai Unióban. A háború és a szankciók sehol máshol nem okoztak, nem is okozhattak a magyart megközelítő áremelkedést. Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Portugáliában vagy Franciaországban alig 5%-os az éves inflációs ráta. A magyarnak mindössze ötöde. Spanyolországban, Görögországban vagy Svájcban ennél is alacsonyabb. Mindössze 2-4%. Ausztriában, Szlovéniában és az EU egészében 8-9%. Az eurózónában alig 7. A magyar infláció az eurózónáénak a 343 %-a."
Hydra Esus
2023. június 11. 06:57
Nem vagyok keresztény, csak egy megkeresztelt. A görög rítus szerint. Nem is igazán gyakorlom, de azért szeretek templomokba járni, nézelődni, ücsörögni. Hívő sem vagyok, tagadó sem. Érdekes. De az országomat és a magyarságtudatot csak a kereszténység mentheti meg a teljes lelki pusztulástól, a nihiltől és a fertőző kivagyi mentalitástól.
Tibibácsi
2023. június 11. 06:54
Valami olyasmit ír a Biblia, hogy tartsd oda a másik orcádat is. Nem értem a problémát ezzel. Amennyiben egy másik sort próbálok felidézni, akkor szemet szemért... Megint nem értem a problémát ezzel. Azt a problémát viszont értem, hogy most akkor melyik sort is vegyük szentírásnak? Azonkívül a zsidóktól nem kell megvédeni a kereszténységet?
syphax
2023. június 11. 05:33
A KERESZT a VILÁGON A LEG-TÖKÉLETESEBB SZIMBÓLUM: A JÓSÁG A SZERETETT ÉS AZ ÉGI TISZTASÁG SZIMBÓLUMA. OLYANNYIRA, HOGY MÁR TÖBB IS MINT SZIMBÓLUM: AZ EGYETLEN IGAZI VALÓSÁG A KERESZT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!