A rohadó magyar egészségügy

2023. július 18. 09:18

Mindenféle politikusok mindenfélét mondanak a magyar egészségügyről. Aztán az ember szembesül a valósággal…

2023. július 18. 09:18
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok

„A valóságtagadással az ember egy jótékonyan ható búrát képes maga köré emelni, de ezt a búrát külső tényezők is tudják erősíteni. Amely külső tényezők nem csak tagadják a valóságot, hanem alternatív valóságokat is állítanak fel. Amelyek tökéletesen működnek, egészen addig, amíg az ember nem szembesül az igazi valósággal.

Szüleimnél erről az alternatív valóságról történetesen a Magyar Hang-előfizetés gondoskodik. Ez a propagandakiadvány elképesztő, tán még a HVG-t is felülmúló mutatványokra képes. Gyakorlatilag nincs olyan cikkük, bármilyen témáról is legyen szó, ami ne lenne kifuttatva egy öblös orbánozásra. És ezekbe az izzadságszagú hergelésekbe néha magam is bepillanthatok. Ugyanis miután kiolvasták, a lapszámok a Somló-hegyen kötnek ki, ahol a tavaszi és őszi hidegebb éjszakákon nagyszerűen be lehet gyújtani velük a kályhában a tűzifát. Néha én gyújtok be, ilyenkor bele-beleolvasok egy-egy cikkbe, és megállapítom, hogy a köztes funkciót (elolvasás) kiiktatva, egyből gyújtósként használva, még akár hasznosnak is nevezhetnénk ezt a »sajtóterméket«.

De ez az írás nem is a Magyar Hangról akar szólni, ez pont olyan volt, mint náluk minden cikkben az orbánozás; egyfajta vörös farok. A Somló-hegy azonban nem véletlenül került szóba. Itt történt ugyanis múlt hét elején, hogy édesapám az éj sötétjében igyekezett egy raktárépületnek használt kis pincéhez, hogy bezárja azt, és sajnos véletlenül belelépett az épület előtti árokba. Amely árkot én ástam néhány nappal korábban. Hahaha, igenigen, óriási poén-lehetőségeket rejt magában ez az incidens, de nem, nem azért ástam neki vermet, hogy beleessen. Hanem épp ő kért meg, hogy építsek egy rövid kis utat járólapokból (pontosabban lapos bazaltkövekből) az ajtó és az esővíztartály között, ahol eddig csak göröngyös, füves terület volt. Múlt hétvégén a gödröt kiástam, a köveket is odahordtam, de befejezni már nem volt időm, így következő hétvégére hagytam. Csak hát időközben bekövetkezett ez a kis baleset…”

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2023. augusztus 15. 09:32
rasdi1 2023. július 18. 11:48 Folytatás: Pár éve az iskolából együtt gyalogoltunk be egy doktornővel a munkahelyre. Mondom neki, mintha évről-évre több rákost látnék az onkológián. Aszongya nincsenek többen, hanem tovább tudjuk életben tartani őket. Ezért tűnik úgy.
Ekrü
2023. július 19. 07:15
Valahogy az ellenzék a magyar állami kórházakat mindig a német, olasz , francia stb. magánkórházakhoz hasonlítják....Aki járt már német vagy olasz ( e kettőhöz volt szerencsém) állami közkórházban az pontosan tudja, hogy a magyar kórházak egyáltalán nem rosszak. Nem véletlen , hogy az évek óta kinn dolgozó magyarok is, ha baj van, hazajönnek kezeltetni magukat. A kinti állami kórházak színvonala ugyanis sz@r, a magánkórházak pedig számukra megfizethetetlen.
Mátyás01
2023. július 19. 06:55
Mostanában többször jártam eü intézményben, az állami és a magán között annyi a különbség, hogy az államiban általában néhány órát várni kell, mert sokan vannak. Ezen kívül az épületekkel, az orvosokkal, az ellátással, vagy akár a bejelentkezési rendszerrel nem volt gondom. Szóval annyira nem szar, mint ahogy nap mint nap elmondják ellenzéki oldalon.
Namond
2023. július 19. 06:25
https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/itt-a-fordulat-eur%C3%B3bevezet%C3%A9st-akar-az-mnb/ar-AA1e12pz?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=71221ecc08ec4166a19b414fbe83859c&ei=5
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!