Megerősítette Magyarország adósbesorolását a Standard&Poor’s

2023. július 08. 10:01

A hitelminősítők változatlanul bíznak a magyar gazdaságban.

2023. július 08. 10:01
null

Megerősítette Magyarország BBB-besorolását és változatlanul stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat a Standard&Poor’s – írta meg a Magyar Nemzet.

Két héttel korábban a Fitch Ratings is hasonló megerősítő döntést hozott, a háborús válság ellenére továbbra is befektetésre ajánlott kategóriában tartva hazánkat. A lap kiemelte, mindez azt mutatja, hogy

a hitelminősítők változatlanul bíznak a magyar gazdaságban

és értékelik a kormány egyensúlyi mutatókat javító intézkedéseit is.

A péntek késő este kiadott értékelésében a Standard&Poor’s kiemelte: a fegyelmezett költségvetési és monetáris politikának köszönhetően az infláció csökkenő tendenciát mutat és év végére egy számjegyűre mérséklődik, a folyó fizetési mérleg jelentősen javult.

„Nem okozott meglepetést az S&P döntése, hogy megőrizte a befektetésre ajánlott kategóriában a magyar államadósság besorolását és annak stabil kilátását. A januári leminősítés után nem volt várható az ismételt lépés, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a másik két nagy hitelminősítő egy kategóriával feljebb jegyzi a magyar államadósságot” – közölte Molnár Dániel, a Makronóm Intézet makrogazdasági elemzője.

***

Nyitókép: Magyar Nemzeti Bank Facebook-oldala

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 08. 15:56
Na, de ki az a S&P?...
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 08. 15:26
lyó adósog vagyung mer sog gamatot fizetüng és esz negig lyó negüng nem anyira
olajfa1
2023. július 08. 13:46
2008-ban is ilyen volt a besorolás... csak akkor egy hónapon belül GAZDASÁGI CSŐDBE ÉS FIZETÉSKÉPTELENNÉ VÁLT AZ ORSZÁG!...
Fenrir
2023. július 08. 13:35
A külföldiek nem tudnak magyarul, ha tanultak volna már rég tudnák a 444telexhvgéstársaiból hogy kva sz.r itt a helyzet :((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!