Orbánnal támadja a Rammsteint a német Rolling Stone magazin

2023. július 11. 15:43

A cikk írója „kirobbanó” helyszínként emlegeti Budapestet.

2023. július 11. 15:43
null

A Rolling Stone zenei magazin német kiadása arról ír, hogy a Rammstein Facebook-oldalán az olaszországi Padovában és az észak-hollandiai Groningenben tartott dupla koncertet ünneplik számos komment és élőben készült fotó kíséretében, „rengeteg” lángcsóvával. „Lelkesedés és jókedv mindenütt. A rajongók sorai úgy tűnik, szilárdan zárva vannak” – fogalmaz a magazin újságírója.

Ralf Niemczyk ezután kitér arra, hogy mielőtt a hétvégén a berlini Olimpiai Stadionban háromszor egymásután tripla koncertet adna a zenekar, egy másik „kirobbanó” turnéhelyszín is napirenden van: a budapesti Puskás Ferenc Aréna. Itt a Rammstein július 11-én és 12-én is fellép.

Az újságíró a cikkben kitér arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikája és nyilatkozatai sok tekintetben különleges szerepet szán Magyarországnak Európában. A menekültpolitikáról, az orosz háborúról és a kisebbségekkel való bánásmódról alkotott nézeteit rendszeresen közvetíti a magyar állami rádióban – teszi hozzá. Majd felidézi, Orbán 2020 októberében egy interjúban párhuzamot vont a homoszexualitás és a pedofília között. A magyar kormányfő mondta, hogy „a magyarok türelmes nép, ha homoszexualitásról van szó, de van egy piros vonal, és ez így hangzik: »Hagyják békén a gyerekeinket!«. Méregdrága kijelentés, amely csak alig leplezi a szexuális hajlam és a bántalmazás közelsége közötti közelséget” – fogalmaz Niemczyk, aki úgy látja, hogy utóbbi egy „mérgezett kijelentés”, amely csak alig leplezve közelíti a szexuális hajlamot és a bántalmazást. Arra is emlékeztet, hogy az Orbán-kormány egy 2021 júniusi törvényjavaslatban a gyermekbántalmazásért kiszabható szigorúbb büntetéseket a fiatalok szexuális felvilágosításának megszüntetésével kötötte össze. 

„A Rammstein-koncertek nem politikai események”

Ez követően arra is rámutat, hogy a magyar főváros „nem számít Orbán-fellegvárnak, és a Rammstein-koncertek nem politikai események. De kíváncsiak lehetünk, hogy a kelet-berliniek hogyan mutatkoznak majd be ebben a társadalmi-politikai környezetben, mint egy magát semlegesnek tettető és egy kis tűzvarázslatot hozó német popzenekar? 

Vagy szolidaritást vállalnak majd az ország queer közösségével?”

Niemczyk mindehhez hozzáfűzi, „elvégre a Rammstein számos nyilatkozatában ragaszkodott libertárius álláspontjához. Ha viszont Oroszországról van szó, úgy tűnik, Orbán és Lindemann nem állnak túl messze egymástól. Mint ismert, Lindemann 2021 szeptemberében hagyta magát ünnepeltetni a Vörös téren a Védelmi Minisztérium katonai ünnepségén. A frontember akkor egy orosz hősi dalt is elénekelt” – emlékeztetett a szerző. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Till Lindemann énekes egy Rammstein-koncerten Fotó: Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. július 13. 08:29
Ezek olyanok mint Móricka, csak nem a pina, hanem az Óóóbáán!
rorshock
2023. július 12. 15:59
Mi a gond? https://www.youtube.com/watch?v=LIPc1cfS-oQ&t=77s
rorshock
2023. július 12. 15:58
https://www.youtube.com/watch?v=LIPc1cfS-oQ&t=77s
khomeini
2023. július 12. 15:32
elmebeteg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!