Árucikk lett az LMBT?

2023. augusztus 10. 16:46

Sikerült egy reklámmal mindenkit megsérteni: a homoszexuálisokból marketing eszközt faragni, a konzervatívokat provokálni.

2023. augusztus 10. 16:46
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„Árucikk lett az LMBT? 

Homoszexuális párokkal is reklámozzák az idei Sziget Fesztivált – olvassuk a hírekben. Jól tudjuk, ezzel is csak ingyen reklámot akarnak maguknak. Úgy látszik a Sziget marketingesei ismét bevetik azt a régi módszert, hogy tudatosan provokálják az embereket, hogy ezért írjanak, beszéljenek róluk, ami nekik ingyen reklám. Brüsszeli🇪🇺 nyelven ezt úgy mondanák: »nem-bináris személyek instrumentalizálása«. Azaz azonos nemű csókolózó párok felhasználása arra, hogy nagyobb hírverést kapjanak, több jegyet adjanak el, és így több legyen a profit. 

Így sikerült egy reklámmal mindenkit megsérteni: a homoszexuálisokból marketing eszközt faragni, a konzervatívokat provokálni.  Most akkor azért hívják a Szigetre a látogatókat, hogy koncerteket hallgassanak, vagy azért, hogy LMBT párokat lássanak? Miért kell a másként gondolkodókat folyamatosan provokálni? Miért nem szólhat a sport a sportról, a zene pedig a zenéről? Miért kell mindenbe kötelezően beletenni az LMBT ideológiai üzenetet?  

Jól tudjuk, hogy a Sziget fellépői, vendégei és tulajdonosai már jórészt külföldiek. Ez nem is gond, hiszen van még számtalan fesztivál idehaza a 🇭🇺magyar előadóknak és a magyar közönségnek. Egy teljesen nemzetközivé alakult fesztivál is jól érezheti magát nálunk, örülünk neki hogy itt is bekerültünk a nemzetközi élmezőnybe. Csakhogy a külföldi tulajdonossal jön kötelezően az LMBT is.  Hozzáteszem, Európa szinte minden országából azért jönnek tízezrével Budapestre a Szigetre a fiatalok, hogy igazán szabadnak érezzék magukat. Arra a Magyarországra🇭🇺, ahol a híradóik szerint autokrácia van, nincs szólásszabadság, csak az elnyomás dohos levegője. 

De mégis ez lesz a nyaruk legszabadabb hete. Hát nincs itt valami ellentmondás a külföldi hírek és a valóság között? Mégiscsak Magyarország lenne a szabadság egyik utolsó szigete?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ferenc ISZA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 11:50
Tehát az üzenet az, hogy jöjjenek Budapestre mert itt biztonságban érezhetik magukat, hiszen egy represszív heteronormatív autokrácia vigyáz rájuk.
bokrosbirka
2023. augusztus 11. 14:25
Ingyé adom őket csak vigyék a sok köcsögöt minél előbb!
blackorion93
2023. augusztus 11. 07:33
Ez egy árú kapcsolás, egyfajta kisajátítás, ami alantas és nemtelen. Olcsó hergelés és a konzervatív maga veti rá magát a szögesdrótra, majd rimánkodik, hogy bibis lett a keze. Én is szeretnék úgy dohányboltba menni, hogy ne egy nemzeti átriumban érezzem magam, de össze árú kapcsolták, a kormány kisajátítási szava ez. " Hát nincs itt valami ellentmondás a külföldi hírek és a valóság között? Mégiscsak Magyarország lenne a szabadság egyik utolsó szigete?" Elhangzott ezzel kapcsolatban egy jelentős mondat a miniszterelnökünk szájából: " hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" (ezt a diplomatáknak címezte, de az egész kommunikációs stratégiáján könnyen tetten érhető.) Nos a "külföldi" hír portálok,arra figyelnek amit mond,ez a cikk meg a cselekvésnek a rávilágítása" A hatalmas gond ezzel, hogy a regnáló kormány szavazóinak az identitása nem a cselekvéshez, hanem a mondáshoz tartozik. Legyen Béke!
EX_Terminator
2023. augusztus 10. 22:09
Akkor ez most árucikk meg jó reklám ha mindenki rábaszik minden ilyesmire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!