Az ukrán ellentámadásnak aligha volt esélye a sikerre

2023. augusztus 18. 14:31

Ukrajna nem fogja megnyerni a háborút, és ezért nem fogják felvenni a NATO-ba.

2023. augusztus 18. 14:31
John Mearsheimer
John Mearsheimer
thegrayzone.com

„Nos, nekem úgy tűnik, hogy bárkinek, aki egy keveset is tud a katonai taktikáról és stratégiáról, tudnia kellett, hogy az ukrán ellentámadásnak aligha volt esélye a sikerre. Úgy értem, olyan sok tényező szólt az ukránok ellen, hogy szinte lehetetlen volt számukra bármilyen jelentős eredményt elérni. 

Ennek ellenére a Nyugat bátorította őket, keményen nyomta őket, hogy indítsák el ezt az offenzívát. Valójában azt akartuk, hogy tavasszal indítsák el az offenzívát, és ezt látván az ember azt kérdezi magától: »Mi folyik itt?«.  Ez olyan, mintha egy öngyilkos offenzíva elindítására bátorítanánk őket, ami teljesen kontraproduktív.  Nem lenne sokkal több értelme annak, hogy – legalább egyelőre – védekezésben maradjanak?  De szerintem itt arról van szó, hogy 

a Nyugat nagyon fél attól, hogy az idő fogytán van, hogy ha az ukránok 2023-ban nem mutatnak fel jelentős sikereket a harcmezőn, akkor a háború közvélemény általi támogatása elapad, és akkor az ukránok veszíteni fognak – és a Nyugat is veszíteni fog.

 

Úgy gondolom tehát, hogy itt az történt, hogy nagyon erősen szorgalmaztuk ezt az offenzívát, tudván, hogy a legjobb esetben is csekély az esélye annak, hogy sikerrel jár.

...

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg világossá tette, hogy Ukrajnát addig nem veszik fel a NATO-ba, amíg nem győz a konfliktusban. Más szóval, Ukrajnának meg kell nyernie a háborút, mielőtt felvehetnék a szövetségbe. Nos, Ukrajna nem fogja megnyerni a háborút, és ezért nem fogják felvenni a szövetségbe.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elbert-0
2023. augusztus 19. 14:59
Mit lehet, hozzáfűzni ? Ezekkel a teljesen nyilvánvaló tényekkel mindenki tisztában lehetett már a háború kitörésekor. De mennyi embernek is adott ez munkát. Lassan lassan újfajta tartalmakat kellene generálni.
hátakkor
2023. augusztus 19. 10:25
Nagy hadvezérekkel is megesett, hogy nem néztek a térképre..
connorj
2023. augusztus 19. 01:04
Add tovább: https://magyarjelen.hu/mi-hazank-legyen-alkotmanyos-jog-a-keszpenz-hasznalata/
B_kanya
2023. augusztus 18. 20:33
"Kormánypárti2 2023. augusztus 18. 18:09 Nem mellesleg szép szemfényvesztésnek lehetünk szemtanúi, mert ez az egész cirkusz, az oroszok felpiszkálásával együtt, nem szól másról mint a döglődő usa erőlködéséről, hogy még valahonnan bevételekre tehessen szert. Az összes leselejtezett szar haditechnikájukat áttolják az ukránokhoz" És azt hitték, érni fog valamit - az első 3-4 hónap után látszott, hogy nem - illetve azt is hitték, hogy gyártásban lenyomják a ruszkikat - na ez az 5-6. hónaptól látszik, hogy nem fog menni. Tehát MINIMUM egy éve tudnia kell mindenkinek, hogy a fuckránokat csak leöletik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!