Ezt ne hagyja ki: orosz népdalocskát énekel a Magyarországról menekülni akaró költő

2023. augusztus 12. 15:26

Székely László előadása eddig nem aratott osztatlan sikert.

2023. augusztus 12. 15:26
null

Nem akármire akadtunk a YouTube-on: egy olyan videóra, amelyen nem más, mint az orbáni diktatúrából menekülni akaró költő és lektor Székely László énekli a Ragyogó csillagocska című orosz karácsonyi gyerekdalt – saját fordításban. 

A videót eddig 73-an tekintették meg, de a jelek szerint csak egyvalakinek tetszett.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a Telexen csütörtökön jelent meg az a videó, amelyen Székely és felesége, Gönczi Andrea mesélnek arról, hogy számukra a elviselhetetlenné vált az ittlét, ezért Spanyolországba költöznek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Csakhogy van egy kis bökkenő: nem tudnak vevőt találni Pécs melletti otthonukra, vele a több ezer példányos könyvtárukra és a házat körbevevő arborétumra. A telkük összesen egyébként több, mint 8000 négyzetméteres. 

Ezzel együtt érdekes dolgok is kiderültek, így hogy az egyébként nyíltan bevándorláspárti spanyol vezetést dicsérő Székely 2017-ben még azt nyilatkozta, hogy 

nem lenne szabad megengedni a migránstömegek betelepülését Európába, 

mert más vallású, más világlátású, más kultúrkörhöz tartozó emberek beáramlásáról van szó, akik nem illeszkednek be a mi civilizációnkba.” Hozzátette: „Európának meg kell maradnia keresztény Európának, és vissza kell térnie a gyökereihez.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Forisek Ádám

Mandiner

Idézőjel

Kávéfőzők, milliós arborétumok, színházak – íme a hős mártírok, akik még ezeket is hátrahagyják, csak hogy bemutathassanak Orbánnak!

Székely énekét a Ragyogó csillagocskáról itt hallgathatja meg:

Nyitókép: YouTube/Telex
 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 13. 17:57
Ez a két lehetetlen tudhatná,hogy nem az a lényeg, hol élnek,hanem az, bennük milyen világ él: nincsenek békében önmagukkal,így másokat sem hagynak békén....minél messzebb Magyarországtol....tavozzatok korcsok.
vip era
2023. augusztus 13. 07:55
Két igazán nagy jellemóriás. Fájna ha elhúznának? Egy lófaszt fájna.Húzzanak.
Tehetős Totó
2023. augusztus 13. 06:09
De hát mért nem kezdik 0-ról Hispániában? Ott is tudnak oroszul... Tesék_! Hogy az Itália???! Egy kutya. Mondo cane. Főkét a hölgy, de a pasi is +mondóka...:D
macskusz-4
2023. augusztus 12. 22:24
Abban bízok, hogy jövő héten felpörög a történet. Megérkezik a Lovászfiú, aki buzi lesz, és bezárja a nőt a pincébe, a faszit pedig megdugja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!