Hatvanmillió forintot csalt ki az idős nőtől a Jászai Mari téri kéregető

2023. augusztus 18. 15:11

A csalásban a tettes családtagjai is részt vettek.

2023. augusztus 18. 15:11
bilincs

A police.hu a következőket írja szerdai cikkében: Budapesten, a Jászai Mari téren egy szegényes külsejű férfi lépett egy idős hölgyhöz, és segítséget kért tőle. Az asszony megsajnálta őt, és adott neki 10 ezer forintot, hogy élelmiszert vásároljon belőle. Később egyre többször kért a nőtől pénzt, majd előállt azzal a történettel, hogy 

a nagymamája meghalt, és 23 millió forintot, valamint egy ingatlant örökölt tőle. 

A csaló azt akarta elhitetni a sértettel, hogy a tőle kért kölcsönt kamatostul visszaadja, ha sikerül hozzáférnie az örökséghez, ehhez azonban még több pénzre volt szüksége. A kitalált történet szerint ahhoz, hogy a milliós vagyonhoz hozzájusson, ki kell fizetnie az adósságát, és persze az ügyvédi és közjegyzői díjat is. A csaló családtagjai játszották el az ügyvéd, a közjegyző, valamint a bankár szerepét: az idős asszonnyal telefonon beszéltek, és meggyőzték arról, hogy fizesse ki a férfi költségeit. 

 

A kért összegek 80 ezer forinttól 5 millióig terjedtek. 

 

Amikor elfogyott a sértett félretett pénze, rábeszélték, hogy vegyen fel hitelt. Végül több mint 60 millió forintot csaltak ki az asszonytól. A sértett rokonainak tűnt fel, hogy többször is kölcsönkért az idős nő, pedig tudomásuk szerint az asszony több millió forintot tett félre. Amikor rájöttek, hogy mi történt, azonnal értesítették a rendőrséget, amely egy egész családi bűnszervezet nyomára bukkant. Az ügyben összesen 5 főt gyanúsítanak üzletszerűen elkövetett csalással.

Nyitókép: Police.hu

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2023. augusztus 20. 10:06
De buta ember.
barn854
2023. augusztus 20. 00:22
Ez a történet így, egyszerűen hihetetlen. Tuti, hogy van még egy-két le nem írt csavar a dologban. Az biztos, hogy nem sajnálatból adott ki a kezéből 60 millát, szerintem a nénike is vérszemet kapott.
Dunhill67
2023. augusztus 18. 21:02
az idős néni csak úgy előránt egy tízest a vadidegen faszinak...ohh...miről is "teccenek" akkor beszélni,hogy minden második nyugdíjas kétnaponta éhenhal?
nempolitizalok-0
2023. augusztus 18. 17:30
A nénit megszédítették a milliók. Örökösok hogy szívhatják a fogukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!