Mese az elszigeteltségről

2023. augusztus 22. 07:40

Keserű lehet az ellendrukkerek kenyere. Budapest jelenleg a világ idei legnagyobb sporteseményének a házigazdája – a százméteres férfi síkfutás döntőjét, a földkerekség leggyorsabb embereit például túlzás nélkül kétszáz országban követték –, vasárnap este Európa legnagyobb tűzijátékát láthattuk.

2023. augusztus 22. 07:40
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Tizennégy éve német katonák masíroztak a július 14-i francia nemzeti ünnepen a párizsi Champs-Élysées-n, éppen ott, ahová nagyszü­leik még Hitler megszálló katonáiként dübörögtek be. A megelőző évben pedig Merkel kancellárt fogadta vastaps a kneszetben, ahová Izrael 60. születésnapjára érkezett. 

Az idősebb nemzedékeknek ma is fájó történelmi sérelmeket követő nemzetközi kiengesztelődésnek és az új szövetségek formálódásának szép példái különösen megmosolyogtatóvá teszik az olyan plakátokat, mint amilyennel momentán a Momentum nevű törpepárt vétette magát észre. Azt kifogásolták: a kereszténységet felvevő államalapító királyunk ünnepén mások mellett a török elnök is Budapest vendége volt. Mint emlékezetes ugyebár, a törökök fél évezrede voltak az ellenségeink. Elég régen, Szent Istvánhoz képest pedig elég későn.

Keserű lehet az ellendrukkerek kenyere. Budapest jelenleg a világ idei legnagyobb sporteseményének a házigazdája – a százméteres férfi síkfutás döntőjét, a földkerekség leggyorsabb embereit például túlzás nélkül kétszáz országban követték –, vasárnap este Európa legnagyobb tűzijátékát láthattuk.

Mindeközben a karmelita kolostorban államfők adják egymásnak a kilincset, míg Tucker Carlson, Amerika egyik legismertebb médiaszemélyisége – akinek mikrofonjára Donald Trump jelentkezett be éppen – a Dózsa György úton (!) kapja el interjúra a szerb államfőt. Ha liberális kampánystratégák lennénk, rendesen leizzadnánk ezeken, de nem a magas páratartalom miatt. Ők azt hirdetik ugyanis: az Orbán-kormány elszigetelt, sötét folt vagyunk, erre a kutya sem jár…”

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség újabb négy évre megválasztott elnökét a karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én. (Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. augusztus 22. 23:34
" juliostefano 2023. augusztus 22. 08:47 a kormány vendégeinek a névsora: … Hol lelhető meg ebben a vendéglistában a szentistváni állameszme, amelynek alapja a keresztény értékrenden alapuló európai kultúrához tartozás igénye?" A vendégkönyvi névsor az "elszigeteltséget" jelzi, Te kis buzi, nincs köze az alkotmányon alapuló demokráciánkhoz… :DDD
balbako_
2023. augusztus 22. 19:02
És közben biztosítva lett Magyarország gáz- és olajellátása a jövőben is. Nemcsak a forrás, az útvonala is. Mindezt egy nap alatt!
llnnhegyi
2023. augusztus 22. 16:35
Gyurcsány Ondó Ferenc vasárnap kenyeret sütött,hazudta a mocsok! Lebukott. Azóta szünet nélkül tajtrészeg húgyos ripacs szélhámos söpredék részeges őrjöngő nagypofájú pökhendi ! Döglik a dikóján! libbcsikommcsi
Galerida
2023. augusztus 22. 10:38
Szegény ballibek csak a melegedő sörig látják a jövőt.....de legalább ne beszélnének közben baromságokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!