Sok kis egyéni istenke, duruzsol sok kis agyacskában

2023. augusztus 14. 14:58

A nyugat egy ideig úgy gondolta, hogy majd a tudománnyal helyettesíti a vallást.

2023. augusztus 14. 14:58
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A modern nyugat egy ideig úgy gondolta, hogy majd a tudománnyal helyettesíti a vallást és Istent. 

Végül ez sem jött be. 

Sok kis egyéni istenke, duruzsol sok kis agyacskában. 

Hova vezet ez?”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hont András

Facebook

Idézőjel

Ezek szerint a biológia csak addig Tudomány, amíg a vírusokról van szó, amikor a nemekről, akkor már nem.

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tolókapu
2023. augusztus 14. 20:48
Pontosan oda, ahol most tart a Világ! Pár fogalmat azért megemlítenék példának: káosz, nihil, önösség, közöny, tudatlanság, agresszió és még lehetne tovább is sorolni.
augustus2-0
2023. augusztus 14. 20:43
rasdi1 17:29 És az az egyetlen Isten kinyilatkoztatta magát. Az emberek mindig is hittek valamiféle Istenben, de a hitük torzulásokhoz vezetett. Akár az emberáldozatig. Isten az ószövetségi időkben a zsidó népnek, majd Jézus Krisztusban az egész világnak kinyilatkoztatta magát. A kereszténység nem egy a sok vallás közül. Ha jól megnézed, mindenben ellenkezője, mint az ún. természetes vallások.
tapir32
2023. augusztus 14. 17:43
Nagy utat tett meg az ország a Kádár-korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében tette meg az ország, mint a Horn Gyula majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A kádárrendszer irigység és gyűlölet ideológiája arra alapozott, hogy az irigység és a gyűlölet az ember természetes érzése! A szocializáció folyamatában ezeket kellett volna legyőzni és meghaladni! Azért veszedelmes a szocializálatlanság liberális kultusza, mert egyenlő a gyűlölet és az irigység kultuszával! A liberális szocializálatlanság a kommunisták között termőtalajra lelt! Imigyen nőtt össze a liberalizmus a kommunista demagógiával! A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
Lajoss
2023. augusztus 14. 16:36
Tomi,te egyre nagyobb állat vagy…:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!