Szombathely újra a hagyományőrzők bűvöletébe került

2023. augusztus 24. 20:49

Elkezdődött a Savaria Történelmi Karnevál.

2023. augusztus 24. 20:49

2023. augusztus 24-27. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Savaria Történelmi Karnevált – írta meg a Csodálatos Magyarország.

A rendezvénysorozat leglátványosabb programja

a hagyományőrzők és mutatványosok péntek és szombat esti felvonulása,

mely során közel 1000 jelmezes vonul végig a belváros utcáin látványos előadásokkal szórakoztatva a közönséget. A Savaria Történelmi Karnevál országosan is egyedülálló rendezvénynek számít, hiszen ez a katonai hagyományőrzők legnagyobb időtávot felölelő hazai „találkahelye”.

 

A római kori legionárius csapatok mellett a középkori lovagok,

 

valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők is részt vesznek a rendezvényen, akik korhűség mellett a tanítva szórakoztatás jelszavát tűzték zászlajukra.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a hegy leve, a hordó aranya és a gasztrokülönlegességek szerelmeseinek ígér egyedülálló kulináris élményt a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata. A középkori forgatagot megidéző vásárban emellett kézműves remekek, különleges vásárfiák és mesterségbemutatók nyújtanak enyhülést a programkavalkádban megfáradt karneválozónak.

***

Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. augusztus 24. 23:04
LEGIO AETERNA VICTRIX! ROMA O ROMA! SIT ITALICA SVA VIS, NOSTRVM MVNVS PATRI MARTI. LEGIO AETERNA, AETERNA VICTRIX! ROMA O ROMA! SVPRA TERRAM BRITANNORVM VOLAT AQVILA LEGIONVM. LEGIO AETERNA, AETERNA VICTRIX! ROMA O ROMA! A FERVENTI AESTVOSA LIBYA VOLAT AQVILA LEGIONVM SVPRA TERRAM BRITANNORVM.
Akitlosz
2023. augusztus 24. 23:02
Aztán meg már eleve Árpád honfoglaló magyarjai is piros zászlók alatt érkeztek római mintára. S a turul madár is a római sas mintájára készült. Rómához mindenkinek köze van. Amerikában a vasút nyomtávja azért akkora, mert akkora volt a Római birodalomban a római szekerek nyomtávja. Ez nem vicc, hanem tény.
SzaboGeza
2023. augusztus 24. 22:55
Czeglédi, HATMILLIÁRD Csaba, ügye hol tart a FÜGGETLEN MAGYAR BÍRÓSÁGON!!!??? A GYEREK MOST FOG SZÜLNI, ÉS MÉG MINDIG NEM KAPTA MEG , A TANULÓI FIZETÉSÉT!!!! Ez a rohadék czeglédy meg szabadlábon röhög, mindenki képébe!!!! Ez ám Jogállamiság, B+!!!!!!!
Ugandai Bubu
2023. augusztus 24. 21:52
Hagyomány? Kié? A hanyatló nyugati lómai birodalomé? Ezeknek mi köze van a magyarsághoz? A románokhoz inkább :) Gyurcsány seregei, sorosista zsoldosok :) Egyszerre vagyunk rómaiak, zsidókeresztények, hátrafelé nyilazó baktriai, majd baskír kipcsak türkök, finnugorok, miközben mellé megy a békebeli Habsburg és szovjet-orosz nosztalgia és/vagy imádat. Alá kell még keverni a Nó roksza ájt, Petiminiszter karaokézza, ha kérhetem, áj de dzsukel lesz,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!