Újra itt a magyar állam összeomlásának réme

2023. augusztus 30. 06:37

A társadalom kíméletlen módon megbuktathatja az uralkodó osztályt egy forradalomban Magyarországon.

2023. augusztus 30. 06:37
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„A globális kapitalizmus ellentmondásaiból lehetetlen menekülni: a jelenlegi helyzetben is növekszik a társadalmi elégedetlenség és düh kockázata. Mindezt az Orbán-rezsim 2012-13 után a Jobbik-univerzum posztfasizmusának lemásolásával kezelte. Ezek közé tartozott az állampolgári jogok demagóg okokból való szűkítése: a nők, a cigányok, a bevándorlók, a «túl» szegények, a hajléktalan emberek jogainak megvonása. Mindez ma már egész Európában és Észak-Amerikában divat, ellenállást pedig ezzel szemben mindenhol az éledező és még megmaradt szakszervezeti radikalizmus és különböző baloldali társadalmi mozgalmak nyújtanak – parlamentbe választott politikai erők, képviselők (felvállalt színüktől függetlenül) soha, sehol és semmilyen körülmények között.

De éppen, amikor ezek erőre kapnának, a nyugati világ ismét egy hidegháborús, és Ukrajnában, valamint Afrikában egészen forró háborús helyzetben találja magát. Ott a fegyverkezés, a nacionalista hisztéria és a hadseregek hierarchiája próbálja mindezt megtörni.

A legújabb, és minden bizonnyal még az előzőnél is mélyebb válságból hosszú távon tehát két kiút van: vagy színre lép az erősebb, kegyetlenebb és „hitelesebben” posztfasiszta Orbán a szélsőjobboldalról, vagy pedig a társadalom súlyos és ugyancsak elég kíméletlen módon meg is buktathatja az egész uralkodó osztályt egy forradalomban: ehhez azonban szerveződnie kell a túlélésért.

Harmadik út viszont soha nincsen, a fölösleges hírekkel, és dühöt elvezető csalétkekkel teli borsszezonnak egyszer vége lesz, akkor pedig rövid úton kiderülhet majd, milyen súlyos is éppen azoknak az állami rendszereknek a helyzete, amelyeket immár véglegesen elhanyagoltak, és amelyeket egyelőre csak a tőke különböző alhálózatai kívánnak kicserélni a saját rendszereikre – legyen szó akár egészségügyről, akár oktatásról, akár szociális gondozásról. Innen már nincs visszaút, csak előre lehet menekülni.”

Nyitókép: Jámbor András FB

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2023. augusztus 30. 21:28
Kedves Tóth Csaba Tibor! Az nem fordult meg a fejében, hogy az Ön által felsoroltakból a magyar társadalomnak van elege?! Nem fordult meg a fejében, hogy kapitalizmus van?! Nem fordult meg a fejében, hogy társadalom többsége nem akarja finanszírozni az ön által felsorolt társadalmi csoportokat?! Szerintem a baj az ön fejében van, nem az Orbán kormányéban. Az én adómból légyszi ezeket ne fizessétek!
Osztap_Bender
2023. augusztus 30. 20:04
A választók minden következmény nélkül megbuktathatják majd a kormányt, ha akarják. A legközelebbi választáson. Ha a "nép" forradalmi helyzetet tud és akar teremteni, akkor a forradalomban egy elhivatott vezetővel is lehetséges a dolog. Bár egyiknek sincs támogatottsága, de elvileg lehetséges. A kiskorú diákoknak és a liberális, zsidó befolyás alatt álló tanároknak viszont semmi esélyük és törvényes lehetőségük nincs erre, még a belpesti keltető támogatásával sem.
Öreg Palóc
2023. augusztus 30. 20:02
Ha "Orbánrezsim" lenne, te talaj alatti növényzet, nem írhatnál össze ekkora baromságokat, hanem már régen Recsken törnéd a követ a kőbányában !!!
vizesnyolcas
2023. augusztus 30. 17:30
Én csak Tóth Csaba Tibor álmának összeomlását látom valószínűnek. Amúgy vajon kiket ért uralkodó osztály alatt ez a széllelbélelt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!