Alsó tagozatos kisiskolások mentettek ki a vízből egy fuldokló horgászt Orfűn

2023. szeptember 28. 17:49

A vármegyei rendőrfőkapitány elismerést adott át az életmentő pécsi diákoknak.

2023. szeptember 28. 17:49

A rendőrségi portál beszámolója szerint a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulói 2023. szeptember 9-én egy sárkányhajós programon vettek részt az Orfűi-tavon. A hajóban lévők egyszer csak arra figyeltek fel, hogy nem messze a parttól 

egy férfi segítségért kiabál, és többször a víz alá bukik. 

A sárkányhajósok azonnal a bajba jutott férfi felé kormányozták hajóikat, majd két oldalról közrefogták, és így az életéért küzdő férfi bele tudott kapaszkodni a két csónakba. A partra érve kiderült, hogy a horgász egy közel háromkilós súlyt akart kidobni a csónakból, azonban 

dobás közben rátekeredett a lábára a súly kötele, az pedig a férfit magával rántotta a vízbe.

A police.hu-n azt írják: tekintettel arra, hogy a baleset-megelőzés fontos eleme a rendőri munkának – és igazán dicséretes, hogy ilyen fiatalon is, nem megrettenve a feladattól a gyerekek egy másik ember életének a megmentésére kelnek –, az egyenruhások úgy döntöttek, hogy meglepik a bátor diákokat egy kis ajándékkal. Dr. Szijártó István r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány szeptember 28-án látogatta meg a bátor ifjakat az iskolában, megköszönte a jól összehangolt kimentést, és helytállásukért rendőrségi emlékérmet, valamint oklevelet adott át nekik – olvasható a portálon.

Nyitókép: police.hu

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbkb
2023. szeptember 29. 08:26
Hosszú ideje a legjobb hír.
Kormánypárti2
2023. szeptember 28. 21:24
Csúcsok vagytok kiscsákók! Az volt a szerencse, hogy nem gyíkvállú lipsibolsik jártak arra, mert akkor a horgászoknak annyi.
Szerintem
2023. szeptember 28. 20:52
Gratulálok, ez igen!!! Ezekből a gyerekekből ember lesz.
zoligoo
2023. szeptember 28. 20:30
Gratulálok a gyermekeknek, szülőknek és a tanáraiknak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!