Igazi sztárparádé, rotyogó bográcsok, ráadásul Orbán Viktor is megérkezett – beindult a kötcsei piknik

2023. szeptember 09. 14:44

A menüsorból a jelen lévő Bencsik Gábor villantott fel a Mandinernek néhány fogást Orbán Viktor négy órakor kezdődő beszéde előtt.

2023. szeptember 09. 14:44
ORBÁN Viktor

Bár reggel még csak a pogácsaszállítmány, a véletlenül arrafelé járó Dobrev Klára és – Golcs Ferdinánd, a Nem Adom a Házam Mozgalom aktivistája személyében – egyetlen tüntető érkezett meg a kötcsei pikniknek hagyományosan otthont adó Dobozy-kúria elé, mostanra kint és bent is kezd megtelni a helyszín. A politikusok mellett egyre-másra érkeznek a kulturális, üzleti és sportélet szereplői is, így lehetett látni az újságírók által rögtön közrefogott Rákay Philipet, a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát, az Újszínházat vezető Dörner Györgyöt az olimpiai ezüstérmes Kásás Zoltánnal az oldalán, Eperjes Károly színészt vagy az öttusa-világbajnok Balogh Gábort. 

Utóbbi egy nagy bográcsot cipelt, nem véletlenül, hiszen dél körül kezdetét vette a  a szokásos kerti főzés. A menüsorból a szintén jelen lévő Bencsik Gábor villantott fel a Mandinernek néhány fogást. 

E szerint a nagykanizsai polgármester Balogh László csülkös bablevessel, a Belvárosi Polgári Szalon tagjai korhely lencselevessel, Makray Katalin lecsóval, Bányai Gábor csodaszarvas-lábszárpörkölttel, 

Németh Szilárd a már megszokott karcagi birkapörkölttel és pacallal, 

Horváth Tihamér zalai savanyú kerekrépalevessel, Kruchina Károly pedig mohácsi halászlével várja az ismerősöket, barátokat.

„Nem először vagyok Kötcsén, úgyhogy azt tudom mondani, hogy a menetrend ugyanaz, mint a korábbiakban. A vendégeket rengeteg újságíró várja, van, aki válaszol a feltett kérdésekre, más nem; én speciel mindig meg szoktam állni. A miniszterelnök négy órakor fog beszélni, nyilván azt övezi a legnagyobb várakozás. Nagyjából ugyanannyi a létszám is, hatszáz ember körül, és ugyanazokból a körökből érkeztek-érkeznek a résztvevők” – mondta a Mandinernek Bencsik Gábor. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

A mostani kötcsei találkozó legfontosabb kérdését a jövő évi európai uniós választások jelentik.

 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 277 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 18. 13:01
Orbán Viktor, mint miniszterelnök tökéleteset nyújt. Vitathatatlan. A külfölddel szemben sokkalta könnyebb dolga van. Idehaza egy hatalmas katyvaszt kell igazgatnia. Olyat, amiben neki muszáj a főnököt mutatnia, különben az LLjuniorok bezabálják. Le a kalappal részemről a mai rezsim előtt! Ilyenre van szüksége mindig egy nemzetnek vagy bármi másnak, ami vezetésre szorul. A család is ilyen.
gekk
2023. szeptember 10. 11:37
Bencsikelvtárs? Ja. Egy kis moslék előlételnek. Hello röfik! Zabáljátok.
chief Bromden
2023. szeptember 09. 20:05
salamonhiihii-2 2023. szeptember 09. 19:31 "dugják a nyilvánosság elől a doktorminiszterelnök urat" Muszály morzsi, a mátriárka most is leugrott hívatlanul felszopni, közben azt hazudták, hogy Kalocsára ment.
files32
2023. szeptember 09. 19:51
Walter White a főszakács, Slider Joci és Dajcs Tompi és Habony Árpi ajánlásával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!