Itt az ítélet: ez vár a rendőrökre támadó ukrán anyja-lányára

2023. szeptember 01. 13:38

Részegen támadtak rendőrökre, két héttel későb már bíróság elé is álltak.

2023. szeptember 01. 13:38
null

A Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróság gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte azt az ukrán nőt és lányát, akik a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rátámadtak rendőrökre – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

 

A közlemény szerint az ukrán állampolgárságú nő a lányával augusztus 18-án az esti órákban repülővel érkezett Budapestre továbbutazás céljából.

 

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési oldalán szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek a nők ittas állapotukból eredő hangoskodására, majd a fiatalabb nő oda is ment a rendőrökhöz, hogy panaszt tegyen a telefonja eltűnése miatt.

A rendőrökkel a fiatalabb nő végig ordítva kommunikált, valamint mobiltelefonjával élőben közvetítette az eseményeket.

A rendőrök többször felszólítására a nő nem hagyott fel a hangoskodással és a videózással, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt megkísérelte megütni.

A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, azonban a nő édesanyja eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Végül az elkövetőket a rendőrök elfogták, az ügyészség pedig őrizetbe vette őket, majd indítványt tett letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt – írták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség soron kívül augusztus 31-én bíróság elé állította a két nőt, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosításért a vádlottak terhére fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon folytatódik.

(MTI)

Nyitókép: GERGELY BESENYEI / AFP
 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. szeptember 03. 00:40
"Az ítéletet a vádlottak és védők tudomásul vették, az ügyészség azonban súlyosításért a vádlottak terhére fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon folytatódik." Bocsánat, egy bírósági tárgyalás után a a vádlottakon kívül még kinek másnak a javára/terhére jelenthetnek be fellebbezést? :DDD
faramuci
2023. szeptember 02. 15:06
Rendőr elleni tettleges fellépésért felfüggessztett.....azt csokilopásért kapod a Tescoban. Ezzel a bíróval is beszélgetett Diana Pressman......
Öreg Palóc
2023. szeptember 01. 19:56
Kiutasítani, visszatoloncolni ukrajnába. Ennyi.
SCsá
2023. szeptember 01. 19:09
A gyenge ítélet "visszaüt", mint ahogy látjuk…! Csak egyszer jó lenne, ha a bíró is átélné!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!