Távolról sem Magyarországon a legnagyobb a tanárhiány az Európai Unióban – sőt

2023. szeptember 18. 17:35

A tagállamok többsége a miénknél nagyobb tanárhiánnyal küzd.

2023. szeptember 18. 17:35
More than half of children do not get enough sleep

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint egyáltalán nem áll rosszul hazánk Európában a tanárok és diákok arányát tekintve – írja a Magyar Nemzet.

Magyarország az unióban a nyolcadik helyen áll az egy tanárra jutó diákokat tekintve. A 2021-es átlag szerint, míg Magyarországon egy tanárra 10,6 diák jut, az EU-s átlag 12,4.

A nálunk tapasztalhatónál nagyobb tanárhiánytól szenved többek között

Lengyelország, Litvánia, Szlovénia, Bulgária, Spanyolország, Lettország, Dánia, Észtország, Svédország, Finnország, Németország, Írország, Románia, Szlovákia, Franciaország és Hollandia is. 

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Srácok, érdemes lenne eldönteni: ésszerű vitát és csipetnyi párbeszédet – vagy szimplán csak üvöltözést és kormányváltást akartok?

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Lao dou / Imaginechina / Imaginechina via AFP

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kobi40
2023. szeptember 19. 01:32
Eközben a középiskoláinkban a tanaraink nyomatják a genderfasiszta ideológiát, nekiugrasztják az osztály több ségét a normálisan gondolkodó gyerekeknek.
kobi40
2023. szeptember 19. 01:29
Bezzeg, amikor Gyurcsányék kirúgtak 5000 tanárt, bezártak több tucat iskolát, akkor kussoltak.
mondeos
2023. szeptember 18. 22:02
Mint amikor arról hadoválnak, hogy Magyarországról elmennek a fiatalok. Aztán rájuk rúgja a valóság az ajtót:kiderül, hogy lakosság arányosan az egyik legkevesebben. Mintha már arról is lett volna szó, hogy a Német fiatalok is nagyobb arányban hagyják el a hazájukat, mint a Magyarok.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 18. 21:38
Ha Jurova a cseh, meg Cseh, aki nem Jurova és nem is cseh, azt mondja, akkor itt a legrosszabb! Ez nem vita tárgya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!